Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sebastian Roșca, instrumentistul născut în cartierul reșițean care dă numele căminului cultural din Câlnic, este doar unul dintre invitații speciali ai rugii programate în zilele de 29 și 30 iunie. În fiecare din cele două seri, de la ora 19:00, sunt anunțate programe artistice de cântec, joc și voie bună. Evenimentul este organizat de Primăria Reșița și Asociația de Călușari din cartierul reșițean. La deschiderea de mâine seară este așteptat și primarul Ioan Popa!

Lista invitaților speciali este completată de soliștii Slăgeana Chicheș, Dumitru Teleagă-Meka, Călușarii din Câlnic (foto) și formația Artist Band avându-l la orgă pe Sebastian Roșca.

„Evenimentul tradițional anual a fost sprijinit de Primăria Reșița și va avea loc în curtea școlii din cartier. Locația a fost amenajată special pentru acest eveniment și dotată cu toate cele necesare. Vor fi prezenți și diverși producători de produse adecvate momentului sărbătoresc. Ruga va fi deschisă de tinerii din Câlnic cu dansul călușarilor, care va fi înregistrat video din dronă. Accesul este gratuit!”, am aflat de la pr. prof. Petru Lupșa. Acesta mulțumește sponsorilor și familiilor din Câlnic care au susținut financiar evenimentul și invită iubitorii muzicii populare să fie prezenți la ruga la care este invitat și Dan Liuț, directorul casei de cultură din Bocșa.

JCS-I.I.