Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Sunt cuvintele în care directorul Gheorghe Filipescu cuprinde mesajul său adresat angajaților societății, conducerii județului și primăriilor din Caraș-Severin cu ocazia zilei AquaCaraș!

Evenimentul, sărbătorit în curtea uzinei de apă a Reșiței, a coincis cu premierea celor mai buni angajați și a elevilor câștigători la concursul de desene „Apa este viață”. Sărbătoarea a reprezentat și o zi a porților deschise pentru elevi ai școlilor din Reșița, care au putut vizita uzina.

Săptămâna viitoare va fi semnat proiectul de 176 milioane de euro, depus în 2020 pe PNRR. „Greul abia acum începe”, e de părere Filipescu, întrucât va fi mult de lucru atât pentru AquaCaraș, cât și pentru constructori. Lucrările vor crea disconfort pentru cetățeni, cărora Filipescu le solicită îngăduință, întrucât utilități de importanță vitală precum apa și canalizarea vor ajunge în tot județul. Banii vor fi folosiți pentru ducerea la bun sfârșit a proiectelor fazate, adresate localităților cu peste 2.000 de locuitori, dar și pentru extinderea utilităților de apă și canal spre localități care nu îndeplinesc această condiție. „Comisia Europeană finanțează pe ultima sută de metri asemenea proiecte de apă, canal, stații de epurare. În toamna lui 2020, am trimis documentația la București pentru PNRR și am accesat aceste fonduri din dorința de a rezolva această utilitate în județ. Ne dorim rezultate bune și servicii de calitate oferite populației”, a spus șeful AquaCaraș.

Referitor la lucrările pe care societatea le are de executat în Reșița, şeful operatorului de apă, Gheorghe Filipescu, a vorbit despre sincronizarea cu Primăria Reșița pentru ca AquaCaraș să meargă înaintea lucrărilor la tramvai, în așa fel încât să nu apară „scurtcircuite”, în proprie exprimare.

Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean (CJ), Romeo Dunca, a felicitat colectivul societății pentru performanțele care încep să se vadă. „Ne bucurăm că rezultatele sunt mai bune cu cei 480 de angajați de acum, decât cele obținute cu 840 de angajați pe care societatea îi avea în trecut. Sper să mergem în aceeași direcție, de a face bine pentru cetățeni și calitatea serviciilor să crească, chiar dacă mai sunt probleme. Intențiile sunt spre a îmbunătăți prestația spre populație”, sunt cuvintele președintelui CJ.

A fost sărbătoare în curtea uzinei de apă, prilej cu care șeful AquaCaraș a primit un tort din partea angajaților de la Oravița, atât pentru ziua societății, cât și pentru ziua de naștere serbată pe 25 mai. Însă copiii au fost cei mai entuziasmați printre bazinele de apă mari cât un bloc de patru etaje ale uzinei care, în 24 de ore, tratează 15 milioane de metri cubi de apă. Aceasta provine din lacul de acumulare de la Secu, de unde este captată, apoi tratată și transmisă către consumatori. Sensul apei este numai înainte, la fel ca cel al societății înființate, în noua organizare, în 2010.

JCS-Ionel Ivașcu