Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Iniţiativa de a amenaja, în parteneriat public-privat, un parc în Poiana Golului, a rămas fără ecou.Nici în acest început de an, Reşiţa nu se dezice din calitatea de „triunghi al Bermudelor“ în domeniul investiţiilor şi al investitorilor, care dispar la fel de repede cum au apărut. Deja bine-ştiutul proiect al amenajării unui parc deasupra Centrului Civic, în Poiana Golului, a fost pregătit, iar municipalitatea, cea care a avut ideea, şi-a dorit să transpună în realitate proiectul pe baza unei iniţiative public-private, în cadrul căreia să nu cheltuiască prea mult din banii reşiţenilor, după cum spunea primarul Mihai Stepanescu.

Doar că joi, 19 ianuarie, iniţiativa vizând „Semiramidele din Poiana Golului“ nu s-a dovedit a fi atât de tentantă pentru investitori. Şi nu e prima dată ci… a patra oară când Reşiţa urmează procedurile legale pentru încredinţarea acestui proiect. Mai exact, este vorba despre organizarea a două licitaţii publice la care nu a participat niciun investitor, dar şi a două negocieri directe, care n-au fost făcute cu nimeni.

Azi (19 ianuarie – n.r.) am scos la licitaţie pentru a patra oară, proiectul cu Poiana Golului, deci putem vorbi deja de negocieri, dar n-am avut ce arăta, spune primarul Mihai Stepanescu. Pe masa doamnei Udrea se află multe proiecte“, iar pe această filieră, municipalitatea a câştigat fondurile necesare pentru o serie de iniţiative, altele fiind în aşteptare.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu