Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – „Reşiţa are baza pe care se poate reclădi în tihnă. Ne dorim să transformăm Platforma Mociur într-o destinație, atât pentru cetățeni cât și pentru turiști, un loc dedicat interacțiunilor sociale, relaxării și afacerilor“, ne-a spus Tatian Diaconu, CEO Nhood!

Proiectul de regenerare urbană la Reșița, amplasat pe platforma industrială Mociur – UCMR, cu un masterplan ce include funcțiuni mixte și o perspectivă de dezvoltare pe 15 ani, este unul dintre cele mai importante din Caraş-Severin. După cum v-am spus de atâtea ori, Masterplanul pentru Reșița presupune o dezvoltare în patru etape: faza 1 – centrul comercial (35.000 de metri pătrați), faza 2 – un aqua park, un hotel și o zonă de retail DIY (60.700 de metri pătrați), faza 3 – birouri (4.000 de metri pătrați) și faza 4 ce cuprinde hotel (150 camere). Fazele de dezvoltare de retail, office, divertisment și hotel, sunt corelate cu 3 faze de dezvoltare de rezidențial, cu o anvergură totală de 49.200 mp și 582 de unități (studio, 2 camere, 3 camere). În dezvoltarea de rezidențial, este prevăzut și un Apart Hotel (11.500 mp și 177 unități). „Fosta platformă reprezintă o fractură a orașului, o zonă care mai degrabă separă decât unește. Prin dezvoltarea proiectului vizăm revitalizarea țesutului urban și comunitar al Reșiței, să reconectăm orașul vechi cu orașul nou, să fim locul care generează schimbare în bine și, implicit, bunăstare pentru comunitate. Viziunea și conceptul proiectului integrează și strategia de dezvoltare a autorităților locale. Proiectul își propune să faciliteze conexiunile din comunitate și să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a orașului. Oamenii vor avea totul la îndemână, într-o rază de 15 minute“, spune directorul Nhood.

Tatian Diaconu a mai precizat că investiţia este una lucidă, pentru că Nhood nu este o companie finanţată de Crucea Roşie, ci este una cu acţionariat, care urmăreşte să facă profit, dar şi să contribuie activ la viaţa urbei, pentru că un proiect bun rămâne comunităţii.

JCS-Nina Curiţa