În Caraş-Severin nu s-a auzit de Alianţa PNL-PSD! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Sau cel puţin în Consiliul Judeţean aceasta nu s-a manifestat în cadrul şedinţei de joi a forului decizional!

Dimpotrivă, parcă opoziţia a fost şi mai acerbă decât de obicei: luări de cuvânt pe ton ridicat, justificări cerute imperios preşedintelui Consiliului Judeţean pe subiecte noi şi vechi, abţineri de la votul unor hotărâri.

Într-adevăr, primul care a ridicat tonul a fost chiar liberalul Ioan Cojocariu, care i-a spus preşedintelui că „şedinţa trebuie să fie scurtă, să respectăm regulamentul şi pentru fiecare proiect să se aloce 5-6 minute de discuţii“. Însă nici mai tinerii colegi ai săi, Ionuţ Popovici şi Flavius Nedelcea, nu s-au lăsat mai prejos. Cojocariu a fost întrerupt de consilierul Ionuţ Popovici care, aşa ca de la tânăr la vârstnic, i-a spus că „şedinţa va dura cât trebuie, nu cât vreţi dvs. Ştiu că aveţi o vârstă, nu mai aveţi răbdare şi poate e ultimul mandat, însă ar trebui să profitaţi de timpul pe care îl mai aveţi în Consiliul Judeţean“. „Ştiu că domnul Popovici ar vrea să dureze vreo 3-4 zile această şedinţă, dar eu vă rog să respectăm regulamentul. Sunt la al 4-lea mandat de consilier judeţean şi am ajuns să regret ultimele şedinţe la care am participat. Discuţiile importante, amendamentele, clarificările se fac în comisii, nu ne apucăm în şedinţă să lămurim lucruri. Dacă nu respectaţi acest lucru, voi cere grupului PNL să părăsim şedinţa“, a mai spus Cojocariu. „Nu aveţi curaj să părăsiţi sala. Am venit la comisii de două ori şi nu era niciun coleg, nu am primit nici măcar un telefon“, i-a replicat consilierul Flavius Nedelcea.

Apoi a început şedinţa, iar cele 17 proiecte de pe ordinea de zi au fost discutate, dezbătute şi puricate de PSD, PMP şi Pro România până la epuizare. Doar dezbătute, că votate au fost mai mult de PNL. Şi, uite aşa, marea uniune dintre PNL şi PSD (care are protocol de alianţă cu PMP şi Pro România în Caraş-Severin) nu a funcţionat deloc în şedinţa de joi… Nici nu are cum. Privind din afară, în politica administraţiei judeţene, pare greu digerabil faptul că judeţul este condus de (ne)politicianul Romeo Dunca…

JCS-Nina Curiţa