Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Judeţele din partea de vest a ţării vor putea avea acces la finanţări de peste 1 miliard de euro. Zona de start-up va fi puternic susţinută de ADR Vest în două judeţe: Caraş-Severin şi Hunedoara!

Odată cu noul Program Operațional Regional se deschide o serie de noi oportunități pentru Regiunea Vest. Peste 1,1 miliarde de euro vor putea fi accesați din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș, iar liniile de finanțare au fost gândite astfel încât să satisfacă nevoile regiunii. ADR Vest caută soluţii pentru ca oamenii din zonele în care minele au fost închise să fie ajutaţi şi astfel să nu mai plece din ţară. Sorin Maxim, şeful Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, a declarat recent că zona de start-up va fi susţinută financiar printr-o componentă doar în Caraş-Severin şi Hunedoara, iar în plus va fi creat şi un centru de competenţe în fiecare judeţ, unde tinerii vor putea să dezvolte proiecte care să devină business-uri.

„Marea noastră provocare o reprezintă proiectele care trebuie să producă o dezvoltare, să pună ceva în locul minelor care au fost închise. Trebuie să găsim soluţii ca să putem ajuta oamenii de aici să nu mai plece. Descentralizarea ne va ajuta să fim mai aproape de ei. Avem o componentă în care vom finanţa zona de start-up doar în judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin, pentru că numărul de companii la mia de locuitori este foarte mic aici. În plus, vom crea câte un centru de competenţe în fiecare judeţ, în care vom stimula industriile creative care pot face diferenţa, să expunem tinerii la tehnologie încă din clasa a V-a“, a subliniat Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest.

JCS-Nicoleta Moraru