Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – După unitatea IGAV și Punctul Aeromedical SMURD, pe aeroportul din Caransebeș va funcționa și un punct de lucru al Salvamont Caraș-Severin!

Omul de afaceri Gabriel Olariu, de la Aeroportul Banat Caransebeș, și Coco Galescu, șeful Salvamont Caraș-Severin, au semnat joi un acord în acest sens, principalul obiectiv al noii colaborări dintre cele două instituții fiind scurtarea timpilor de reacție în cazul unor intervenții în zona montană din Caraș-Severin.

„Acordul deschide o nouă etapă de colaborare cu structurile SMURD și IGAV, aflate de ceva timp pe Aeroportul Caransebeș și scurtează, cu mult, timpii de reacție în caz de misiune comună de intervenție montană. Punctul de lucru este unul strategic atunci când vine vorba despre posibilitatea de acoperire a zonei montane Țarcu-Muntele Mic, Munții Poiana Ruscăi, Domogled sau Semenic”, a precizat șeful Salvamont, Coco Galescu.

Potrivit acestuia, în viitorul apropiat, Salvamont Caraș-Severin vrea să construiască refugii în zonele greu accesibile și, poate cel mai important, să înființeze și alte puncte de lucru Salvamont în zone precum Cheile Nerei și Poiana Mărului. Pentru asta e nevoie în primul rând de personal calificat, care cel mai probabil, va trebui angajat!

JCS-R.M.