Iarna pe uliță la Dobraia! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Pentru că a nins frumos ca-n poveşti, cine nu-şi doreşte să descopere frumuseţea şi bucuria de odinioară a iernilor dintr-un sat din inima Banatului, Dobraia. Aşa că membrii Asociaţiei Prietenii Naturii Banat nu au stat mult pe gânduri şi pe pagina oficială au lansat o invitaţie tuturor acelora care vor să descopere farmecul de altădată al iernilor pe o uliţă din satul bunicilor!

Evenimentul va avea loc duminică, 24 ianuarie, iar toate detaliile le puteţi găsi pe site-ul asociaţiei. Pentru împătimiţii de drumeţii va fi cu siguranţă o duminică activă! Deci, aveţi timp suficient să vă pregătiţi rucsacul! Cei mai puţin iniţiaţi trebuie să ştie că tura este de intensitate medie, ritmul va fi puţin mai vioi, iar diferența de nivel este de aproximativ 700 metri. Organizatorii excursiei au anunţat faptul că echipamentul necesar este absolut obligatoriu. În ceea ce priveşte vremea, conditiile meteo se anunţă plăcute: soare cu nori, temperaturi pozitive (5-11 grade Celsius), posibile averse, vânt slab cu posibile rafale din vest, dar aceste rafale sunt puţin probabil să fie resimțite.

Ca de fiecare dată, Asociaţia Prietenii Naturii Banat a anunţat şi organizarea altor acţiuni de acest gen pentru iubitorii muntelui, acţiuni care urmează să se desfăşoare în următoarea perioadă în Banatul de Munte: Ineleţ-oameni şi natură (30 ianuarie) şi Excursiile Zăpezii-La Schi pe Muntele Mic (5 februarie), Pe Domogled (13 februarie), Ţarcu-Pe Rachete (20 februarie).

JCS-Nicoleta Moraru