Caraş-Severin, Romania

POIANA MĂRULUI – E vorba de mai mulți turiști, cinci la număr, care au avut ieri nevoie de ajutorul salvamontiștilor de pe Muntele Mic pentru a ajunge în siguranță la Poiana Mărului!

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Caraş-Severin, Coco Galescu, sâmbătă, în urma unui apel la 112, echipa de salvatori montani de pe Muntele Mic a fost alertată să intervină pentru recuperarea a cinci turiști – doi adulți şi trei copii – blocați pe Valea Șucului, între Poiana Mărului și Șaua Jigoriei. „Totul s-a terminat cu bine, aceștia fiind găsiți după mai multe ore de căutări găsiți și conduși apoi spre stațiunea Poiana Mărului!“, a precizat Galescu.

N-a fost singura intervenție de ieri a salvamontiștilor de la Muntele Mic, câțiva dintre aceștia ajutând la deblocarea drumului spre Muntele Mic, afectat de zăpada căzută din abundență. De altfel, sâmbătă, potrivit Dispeceratului Național Salvamont, salvatorii montani de pe Muntele Mic au fost cei mai solicitați la nivel național, aceștia având trei apeluri pe 112 prin care li se solicita intervenția de urgență.

JCS-R.M.