Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Clădirea are un nou proprietar, după ce pachetul de acțiuni al OJT Turist Semenic a fost vândut. Acest lucru a fost adus la cunoștința primăriei printr-un document de tranzacție pe care lichidatorul Hotelului Semenic l-a trimis la mijlocul acestei luni!

„Au trimis documentul la administrația financiară ca să trecem noul proprietar. Pe lângă ruina din centrul orașului, pachetul de acțiuni cuprinde și cele trei clădiri de pe munte. Pachetul fost vândut unui domn pe nume Răducanu, despre care am înțeles că este tatăl unuia dintre cei doi parteneri de la masa credală (Gruia Stoica și fratele acestuia, Vasile Didilă – n.r.). Astfel s-a închis procedura de faliment, iar activul este din nou liber pe piață. Pentru noi nu este o surpriză, ci o întrebare legată de ce se va întâmpla cu această clădire. O poate lăsa mai departe așa, o poate vinde sau o poate reabilita și reintroduce în circuit.”, a dezvăluit primarul Ioan Popa în cadrul recentei ședințe de consiliu local.

Cu acest prilej s-a discutat din nou despre clădirile deteriorate din oraș, primarul exemplificând cu Hotelul Bistra, care de 15 ani se deteriorează continuu. În cazul clădirilor ai căror proprietari au obligația de a repara și întreține fațadele dar nu fac asta, consilierul Ioan Bălănescu a reformulat o propunere a sa mai veche. Aceea ca primăria să se ocupe de acest demers, urmând ca ulterior să-și recupereze sumele investite de la proprietarii clădirilor. Idee pe care primarul a reținut-o pentru perioada următoare, când primăria va încerca să preia câteva obiective pe care să le reabiliteze.

De asemenea, Ioan Popa adresează cetățenilor îndemnul de a pune umărul la reabilitarea clădirilor în care locuiesc. „Avem zeci de scări de bloc pe care le-am introdus la anvelopare pe PNRR. Urmează să introducem altele pe POR. Suntem foarte deschiși să preluăm de la cetățeni aceste proiecte și să ne ocupăm de ele. Mai ales că partea care le revine lor va fi mult mai mică decât în trecut. Trebuie însă să vrea asta și cetățenii, mai ales că au foarte puțin de făcut.”, a încheiat Popa.

JCS-Ionel Ivașcu