Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Rapper-ul bucureștean MarkOne a susținut un concert la Reșița. Evenimentul a reunit artiști hip-hop din Reșița, Timișoara și București. Seara a fost deschisă de Basta, urmat de GST&Tero, cu toții din Reșița. Au urmat Viță și Ochelari, componenți ai trupei timișorene de rock “Implant pentru Refuz”, după care scena i-a aparținut lui MarkOne. Întreaga seară, la butoane s-a aflat reșițeanul DJ Core.

All 4 one”, un E.P. lansat cu ceva timp în urmă, rod al colaborării MarkOne&The brothers. Sub această titulatură, sâmbătă seara MarkOne i-a avut alături pe scenă pe rapper-ul ZilaMike, din București, și pe chitariștii reșițeni Toni Dijmărescu și Flavius Suciu, foști componenți ai trupei „Screaming heads”, reuniți sub titulatura „The brothers”. Bazele colaborării s-au pus acum doi ani, când Mike l-a văzut pe Toni într-un concert pe care chitaristul îl susținea la București. „Toni mi s-a părut cel mai bun chitarist și mi-am dorit să colaborăm. De-atunci am reușit să facem tot ce ne-am propus”, își amintește Mark.

Atmosfera creată de public a fost cea mai bună recompensă pentru artiștii stabiliți în trei țări diferite. Deși Mark locuiește la București, Toni s-a stabilit de 20 de ani în Germania iar Flavius a prins rădăcini în Spania, tehnica actuală a făcut distanța mult mai scurtă. Așa au înregistrat mai multe piese de hip-hop combinat cu elemente metal. Muzica lor este una de atitudine, transmițând protestul împotriva unor probleme cum ar fi corupția, defrișarea pădurilor sau chestiunea imigranților. Titluri precum „Tâlhărie pe față”, „Baricadați intrarea” sau „Interstelar” spun multe despre mesajul artiștilor.

Recitalul a durat aproximativ o oră și a cuprins cele patru piese de pe E.P. alături de multe altele. La final, Mark s-a arătat impresionat de atmosfera creată de publicul reșițean. „A fost exact așa cum mi-am imaginat, 100 de oameni au fost mai tari decât 1000. Dacă atmosfera ar fi la fel în toate orașele unde cânt, n-aș renunța la cântat nici la 80 de ani. Reșița a fost cea mai tare și cu siguranță voi reveni aici”, au fost cuvintele lui Mark. Rapper-ul a dedicat concertul tuturor celor prezenți precum și clubului care a găzduit evenimentul.