Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – A spus-o sâmbătă la Caransebeș ministrul Economiei, Virgil Popescu, potrivit căruia „bijuteria coroanei” energiei românești are nevoie de UCMR, iar tranzacția se va face în perioada imediat următoare!

Virgil Popescu a declarat că a fost sunat încă de acum 3 luni de ministrul Vela, care era cu primarul Reșiței, Nelu Popa, în legătură cu uzina reșițeană și scoaterea acesteia din impas. „Hidroelectrica, și-mi aduc aminte că am vorbit cu domnul ministru Vela acum 3 luni, era cu domnul Popa, primarul Reșiței, m-a sunat tocmai pentru problema UCMR. Am discutat cu conducerea Hidroelectrica, da, au nevoie de producția de la UCM Reșița, da, au nevoie de capacitatea de producție a UCMR și da, sunt în negocieri cu cei de la Reșița pentru ca UCMR să fie preluată de către Hidroelectrica. Noi ce promitem și facem și mișcăm lucrurile repede, nu așteptăm ani de zile să se mai închidă un ciclu de guvernare și să ne tot gândim. Hidroelectrica este unul din cei mai mari jucători de pe piața energiei, este bijuteria coroanei energiei românești și are nevoie și de Hidroserv, și de UCMR. Și o vom face, o să vedeți în perioada imediat următoare”, a spus minsitrul Economiei.

Cât despre retehnologizarea UCMR, Popescu a fost tranșant: „Hidroelectrica nu se angrena în această tranzacție fără să aibă nevoie de activele UCMR și evident că aceste active trebuie aduse la standarul actual de tehnologie, pentru că dacă-mi aduc bine aminte UCMR a lucrat pentru Porțile de Fier 1 și Porțile de Fier 2. Nu e o tranzacție doar de dragul de a o face, o facem să fie rentabilă și la un nivel tehnologic ridicat”.

JCS-N.C.