Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a pierdut joi, 16 martie, scor 28-32, partida cu CS Universitatea Cluj, de pe teren propriu! Formația pregătită de Radu Bote nu se află într-o formă sportivă prea bună, fiind deja la a treia înfrângere la rând. După şase etape din play-off, CSM Reşiţa ocupă locul 5 al clasamentului, cu 9 puncte!

„Este greu să-mi găsesc cuvintele după un asemenea efort şi un asemenea meci. A fost aşa cum ne așteptam, un joc foarte greu din primul minut până în minutul 60. Ne pare rău că n-am putut să scoatem ceva, un punct sau trei, dar asta înseamnă să joci cu cei mai buni. Din păcate, banca noastră este foarte subțire, așa cum s-a văzut și la acest meci. E foarte greu să duci cap-coadă o partidă în șase sau șapte jucători. Ai nevoie de schimbări, de prospețime în atac, în apărare, iar noi nu avem posibilitatea de a schimba. Dacă tragem linie, cam tot aceştia eram și la început de campionat, doar s-a mai subțiat lotul cu doi, trei jucători. Nu sunt eu în măsură să comentez acest subiect, dar pot să vă spun că personal sunt foarte mulțumit de atitudinea băieților care am rămas în continuare la echipă. Cred că s-a văzut și din tribună că am jucat cu sufletul, cu inima, dar, cum am mai spus, lotul este foarte subțire și din punctul ăsta de vedere este foarte greu să joci 60 din 60 de minute.
Urmează un program şi mai greu, o deplasare la Făgăraș, legată direct cu cea de la Medgidia. Sperăm să venim cu puncte, dar ținând cont că drumurile vor fi obositoare și meciurile sunt foarte tari, nu putem să promitem decât că o să fim cu trup și suflet pe teren. Nu pot să spun eu dacă-s tensiuni în vestiar, cei care trebuie să spună acest lucru sunt cei din staff. Eu sunt un simplu jucător!”, a spus handbalistul Lucian Ignat.

Antrenorul Radu Bote a tras concluziile la final: „Am avut un meci greu, mai ales că n-am avut jocuri prea reușite în ultimele meciuri. Eu zic că am făcut ce am putut ca joc, urmează în continuare alte partide grele, la Făgăraș și la Medgidia. O să ne batem până la capăt să reușim să adunăm puncte. Cred că primele cinci echipe se vor bate pentru cele patru locuri. Din câte am văzut eu, Sighișoara și Clujul se vor lupta pentru locurile unu și doi. Referitor la atmosfera din lot, fiecare vede lucrurile cum își dorește. Eu zic că m-am purtat cum trebuie față de echipă și nu cred că este așa o atmosferă tensionată cum s-a declarat. Dar, fiecare trebuie să facă ceea ce are de făcut, atât jucătorii, cât şi antrenorii. Singurele tensiuni au fost între mine și Marius Bahan, dar din câte știu noi am pornit pe un drum. Scopul nostru este să formăm jucători și să încercăm să facem tot ceea ce este mai bine pentru club.”

CSM Reșița: Vuița Boban, Alexandru Blagoe, Marius Bahan (9), Snezan Radosavlevici, Raul Heimbach (4), Mircea Negru (2), Marius Negru (3), Andrei Bondoc (1), Lucian Ignat (2), Deniss Kirsch, Antonio Gîrban (6), Ionuț Tănasă și Dragoș Dăneasa (1).

În etapa a VIII-a, Reșița va juca pe 19 martie, în deplasare, cu CSM Făgăraș.

JCS-Ștefan Moraru