Caraş-Severin, Romania

BOCŞACei peste 600 de elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr.2 Bocşa nu mai primesc masa caldă.

Programul de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolari şi elevi se desfăşoară şi în acest an, astfel încât reprezentanţii învăţământului naţional au aprobat lista celor 50 de şcoli beneficiare. Ca şi în anul şcolar anterior, şi de această dată au fost aleşi elevii de la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Bocşa. Deşi aveau posibilitatea să primească o masă caldă pe zi încă de anul trecut, conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, fondurile nu au fost accesate de către administraţia locală. Astfel, în acest an, banii au fost retraşi.

„Am vorbit cu cei de la Primărie şi urmează să vadă dacă vor fi cuprinşi în bugetul pe 2018“, ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, prof. Ion Moatăr.

Şcolile în care se va derula etapa din acest an a programului social au fost selectate astfel încât fiecare judeţ să aibă cel puţin o unitate de învăţământ inclusă în proiect şi, totodată, să fie reprezentative din punct de vedere al problemei semnalate (medii geografice izolate sau greu accesibile, medii sociale defavorizate, medii economice cu grad ridicat de pauperitate). De asemenea, s-a ţinut cont de infrastructura necesară servirii mesei în şcoală (dacă există sau nu cantină, dacă există sau nu sală pentru prepararea sau pentru servirea mesei, dacă există sau nu spaţiu pentru depozitare). Masa caldă sau pachetul alimentar va fi asigurat elevilor şi preșcolarilor care participă la activităţile didactice, în limita a şapte lei pe zi pentru fiecare beneficiar. Autorităţile locale au posibilitatea să suplimenteze finanţarea din venituri proprii. În acelaşi timp, autorităţile locale care nu sunt incluse în program pot stabili aplicarea acestuia în şcoli sau grădiniţe, în condiţiile asigurării finanţării din venituri proprii.