Caraş-Severin, Romania

VEST – Descriem astfel prima ediție a festivalului interjudețean „Dulce grai”, care va avea loc pe 4 martie în comuna Nădrag din județul Timiș. Evenimentul se adresează elevilor din județele Timiș și Caraș-Severin!

Elevii din județ pricepuți să recite poezie în grai sunt invitați să se înscrie la eveniment. Organizatorii sunt Liceul Tehnologic „Traian Grozăvescu” din Nădrag în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș și Centrul Cultural „Carașul” (CCC) din Grădinari. Parteneri sunt Primăria Nădrag, Casa de Cultură Bocșa și Asociația Scriitorilor în Grai Bănățean. „Se pot înscrie elevii din județele Timiș și Caraș-Severin, de la preșcolari până la liceeni. Înscrierile se vor face de la începutul lunii februarie, mai multe detalii vor fi publicate pe pagina de facebook a festivalului, aflată în prezent în lucru. Școlile interesate vor primi pe mail fișa de înscriere, regulamentul concursului și condițiile încheierii de parteneriate pentru cei care doresc asta”, am aflat de la Alexandru Murgoi, unul dintre inițiatorii festivalului coordonat de doamna Claudia Moratelli Ionescu. „Cu cei care doresc să ne devină parteneri vom discuta în amănunt despre asta. Prin acest eveniment, ne dorim promovarea culturii și tradițiilor bănățene, dezvoltarea armonioasă a elevilor din Banat și promovarea graiului bănățean”, am aflat de la dna Ionescu.

Codruț Anca, directorul CCC, salută colaborarea cu liceul din județul vecin, arătându-și speranța că festivalul va fi unul bogat în momente frumoase. „La festival va fi prezent și Ansamblul de dansuri populare «Voința» din Răcășdia, în baza parteneriatului pe care-l avem cu primăria acestei comune. De asemenea, doi-trei elevi de la Școala Gimnazială din Răcășdia vor participa la festival”, am aflat de la directorul CCC, care-i invită pe toți cei interesați să le urmeze exemplul. Detalii suplimentare se pot obține la nr. de tel. 0763960390 sau 0785176535.

JCS-Ionel Ivașcu