Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Circulația dinspre Stavila spre Centru, inclusiv transportul public, se desfășoară deja prin dreapta terminalului tramvaiului!

De marți a fost deschisă circulației o parte a noului sens giratoriu din Piața Republicii, totodată fiind mutată și stația de autobuz provizorie din fața Profi, peste drum, pe partea fostei Case Muncitorești. În consecință, vor putea începe lucrările și în zona prin care a fost deviat până acum traficul rutier. Dat fiind faptul că atât sensul giratoriu, cât și carosabilul din vecinătatea terminalului sunt pavate cu piatră cubică, e de așteptat ca, odată finalizată lucrarea și predată traficului, circulația să rămână una temperată, ca viteză.

În paralel se lucrează și la celelalte tronsoane nefinalizate din partea veche a orașului, cele mai ample intervenții fiind cele de la podul Doman. Aici, lucrările sunt estimate a dura circa 3 luni, timp în care urmează a fi înlocuite grinzile fisurate, aplicate hidroizolație, armătură și șapă noi, iar în final amplasat ultimul segment al noii linii de tramvai. „Celor care comentează că nu ne trebuia tramvai, că trebuia troleibuz sau autobuz electric, le reamintesc că, din tot proiectul de tramvai, o bună parte, aproape o cincime ca valoare o reprezintă reabilitarea/modernizarea podurilor de la Intim, Doman, Bârzava. Dacă nu făceam acest proiect, nici nu identificam aceste grinzi care se puteau prăbuși în orice moment cu un autobuz de călători!“, a precizat primarul Ioan Popa, adăugând că nu vor mai fi în viitor alte restricții de circulație majore sau importante.

JCS-Walter Fleck