Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Gimnaștii de la lotul olimpic, care se pregătesc la Reșița, au participat recent la două competiții, una internațională în Ungaria și una Lugoj, iar acum au în vizor Campionatul Național pe echipe, care va avea loc la Bistrița!

„Am avut o competiție internațională în Ungaria, unde am participat cu 4 sportivi (Țarc Nicolas, Simion Felix, Puicea David și Mihai Iustin), unde, din păcate, n-am reușit să ne clasăm pe podium și am reușit să luăm cinci locuri patru, două locuri cinci, un loc șase și un loc opt. Am fost aproape de medalii, dar acesta a fost și primul concurs internațional pentru toți copiii. Se putea și mai bine dacă ne-am fi stăpânit emoțiile și sperăm ca în acest an să mai avem una sau două competiții internaționale. De asemenea, am participat la Lugoj la un concurs organizat de Federația Română de Gimnastică. A fost o competiție clasică pentru juniorii III, în care Lugojul s-a impus atât la nivelul 1, cât și la 2, reușind să câștige un număr de 20 de medalii. Am remarcat la această competiție câțiva sportivi de la Lugoj care ar putea face parte din lotul național de juniori care se pregătește acum la Reșița. În acest moment avem în pregătire un număr de 16 sportivi juniori, 3 sportivi seniori și ne pregătim acum mai mult pe dificultăți și învățăm noi elemente. Sperăm să mai avem campionate internaționale și să putem la anul să mergem la Campionatul European și să urcăm pe podium”, a declarat antrenorul Adrian Meleancă.

„Suntem în plină pregătire cu lotul de juniori de la Reșița, ținând cont că la sfârșitul acestei luni, la Bistrița, vom avea Campionatul Național pe echipe, unde vor participa toți componenții lotului. De două zile avem și un nou antrenor care l-a înlocuit pe Popescu Emil. Este vorba despre Jebereanu Lucian, care completează echipa de antrenori de la Reșița. Din păcate, la competiția de la Lugoj sportivii noștri nu s-au ridicat la nivelul la care eu mă așteptam. Am avut în această privință și o discuție cu antrenorii care au pregătit această echipă. O pun pe seama faptului că a fost o întâmplare, iar de la sportivii Reșiței am pretenții de la medalii la toate competițiile la care participă. De această dată nu s-a obținut nicio medalie. Avem condiții care nu ne lasă să venim de la o competiție fără medalie. După concursul de la Bistrița vom avea o vacanță, iar apoi ne vom pregăti pentru finalele de Campionate Naționale din toamnă”, a spus și antrenorul Robert Bălan.

JCS-Ștefan Moraru