Caraş-Severin, Romania

EZERIȘ – Spre deosebire de alte comune, Ezerişul e mai aproape de finanţarea proiectului de alimentare cu gaz! Primarul Ioan Rusu și-a făcut deja temele și e cu câțiva pași înaintea edililor de pe tronsonul Jupa-Herculane!

„Este proiectul cel mare, pe care-l aşteptăm şi care e în faza de jurizare, e vorba de alimentarea cu gaz. Aşteptăm să vedem care e soluţia de finanţare a acestui proiect, eu sper că va fi finanţat, pentru că îndeplinim condiţiile. Noi nu suntem în situaţia colegilor de pe zona Jupa – Herculane, avem şi şansa că prin zonă, pe la Soceni trec magistralele care merg de la Jupa – Caransebeş – Reşiţa, unde la acest moment există gaz. Dacă primim aprobarea de finanţare, la noi există gaz, e pe conductă. Proiectul este împreună cu colegii de la Fîrliug şi Zorlenţ, pe POR 2014 – 2020, fiind vorba de o reţea de 84 km distribuţie care cuprinde toate satele celor trei comune aferente. Investiţia totală se ridică la suma de 10.500.000 euro, care se împarte, evident, în funcţie de nr. km de distribuţie din fiecare comună“, a subliniat edilul comunei Ezeriş, Ioan Rusu.

Referitor la proiectele de viitor, acesta a precizat că sunt pregătite proiecte pentru drumuri agricole, modernizare pentru aproximativ 9 km: „De asemenea, a adăugat primarul, la proiectul de reabilitare străzi, care au fost asfaltate în 2008, pe fonduri europene, măsura 3.5, pe AFIR, e vorba de străzi intravilan, forestiere, vrem să punem şi un strat de asfalt de uzură de 6 cm, asta peste asfaltul existent. Mai avem depusă documentaţia pentru baza sportivă şi aşteptăm să fie ţinută licitaţia, pentru că am predat terenul la CNI, însă avem în vedere şi o sală de sport, un proiect de modernizare trotuare, rigole şi piste de biciclete la Ezeriş şi la Soceni“.

JCS-Alexandra Gorghiu