Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Angajaţii Direcţiei de Întreţinere şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local au demarat lucrările de modernizare a galeriei Uniunii Artiştilor Plastici (UAP), începând cu demolarea vechilor structuri vechi de peste 50 de ani!

Intervenţia a devenit posibilă după ce, anul trecut, Primăria Reşiţa a reuşit să intabuleze spaţiul şi să treacă lucrările în programul de investiţii, a explicat consilierul cultural Dorinel Hotnogu. Galeria AGORA fusese transferată în anii ’80 la UAP Timiş, deoarece pe atunci nu exista o filială locală a Uniunii. În 1997, când s-a înfiinţat UAP la Reşiţa, spaţiul a fost transferat printr-un protocol de la Timiş la Caraş-Severin, dar nu a fost intabulat. Am reuşit să găsim documentele din anii ’80, în acest moment Municipiul Reşiţa este proprietar şi a introdus Galeria într-un program de reabilitare.“, a precizat el.

De o „amenajare contemporană, în ton cu vremurile pe care le trăim“ se va ocupa o echipă de arhitecţi care, foarte probabil, va renunţa la fostul magazin, la câţiva pereţi despărţitori şi la încăperile folosite ca depozit, astfel încât spaţiul expoziţional să fie extins corespunzător. „Sperăm ca din septembrie să putem din nou organiza vernisaje aici şi, începând cu sezonul expoziţional de toamnă, să pulseze din nou inima artistică a oraşului în vechea, de atunci noua, Galerie AGORA!“, a adăugat Hotnogu.

JCS-Walter Fleck