Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – La sfârșitul săptămânii, Gabriela Szabo, ministrul Tineretului și Sportului, s-a aflat într-o scurtă vizită la Reșița, cu prilejul unui eveniment dedicat foștilor mari sportivi Francisc Vaștag, Luminița Dobrescu și Maria Zsizsik.

Împreună cu deputații Ion Mocioalcă și Ioan Benga, și primarul Reșiței, Mihai Stepanescu, a susținut o conferință de presă.

  „Este o mare bucurie pentru mine să vin la Reșița pentru a vorbi despre realizările care au loc în domeniul sportului, a precizat Gabriela Szabo. Sunt un om de cuvânt și încerc să pun în aplicare tot ceea ce promit. Așa s-a întâmplat și când m-am întâlnit cu primarul Reșiței la București, în ceea ce privește stadionul de atletism care ar trebui să revină municipalității. Ministerul Tineretului și Sportului nu este unul foarte bogat, mai ales în ceea ce privește reabilitarea unor asemenea obiective. De aceea am insistat pe descentralizare, pentru că bazele sportive și cluburile din România trebuie să facă parte din reformă. Autoritățile locale pot să susțină financiar sportul“.

Prezenți la conferință au fost deputații Ion Mocioalcă și Ioan Benga, precum și primarul Reșiței, Mihai Stepanescu. Aceștia au precizat că Ministerul Tineretului şi Sportului şi Guvernul au antamat aducerea unei piste sintetice pentru CSM Reşiţa și a unui microbuz. Primarul Stepanescu a făcut și câteva clarificări: „Am fost prezent la Bucureşti acum două luni şi i-am adus la cunoştinţă doamnei ministru câteva proiecte pe care noi le-am întocmit. E vorba de studiul de fezabilitate vizând modernizarea şi extinderea stadionului Mircea Chivu şi a bazinului de înot din Luncă, o anexă a bazinului din Govândari. Bineînţeles că am discutat cu doamna ministru şi cu preşedintele F.R. de Atletism pentru a prelua zone sau suprafeţe de la CSM. E vorba şi de patinoar, sau chiar de stadionul de atletism, unde noi am dus curent, ne-am adus aportul pentru o oarecare modernizare. Mă bucur că doamna ministru a dat curs, că a găsit soluţii pentru pistă. Vor exista posibilităţi multiple dacă l-am prelua noi, mă gândesc la proiecte transfrontaliere. Stadionul nu e al primăriei acum, este al CSM-ului“.