Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În urma victoriei cu 3-2 în fața Concordiei lui Lincar, Tamaș și Torje, antrenorul Flavius Stoican a bifat și primul succes de când o pregătește pe CSM Reșița!

„A fost o victorie mare pentru acești băieți pe care-i pregătesc. Îi văd cât de mult muncesc la antrenamente și cu atât mai mult mă bucur că am obținut o victorie contra unei echipe cu jucători care, într-adevăr, au un nume important în fotbalul românesc și care nu și-au spus ultimul cuvânt. De aceea este și mai importantă această victorie, deoarece am câștigat în fața unei echipe care și-a anunțat candidatura la promovare. În ceea ce privește meciul, am început destul de bine, am marcat prin Andrei Burlacu, am mai avut o ocazie tot prin el, iar apoi a venit acel gol antologic al lui Romario Moise. A fost un gol frumos și pe această cale aș dori să-l felicit, deoarece a avut o execuție de excepție. A fost 1-1 la pauză, apoi am pus presiune pe Chiajna, dar o nesincronizare a noastră a făcut ca adversarii să marcheze pentru 2-1. Se părea că totul va fi în zadar, doar că jucătorii care au intrat de pe bancă, și anume Cristea, Rus și Negru și-au adus aportul la revenirea pe tabela de marcaj. Suntem o echipă care vrem să creștem de la meci la meci, aveam nevoie de această victorie, deoarece acești băieți au nevoie ca moralul lor să fie unul ridicat. N-am realizat încă nimic, suntem fericiți acum, dar o luăm de la capăt, pentru că ne așteaptă o partidă contra unei echipe care a învins pe Corvinul Hunedoara, mă refer aici la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Scopul nostru va fi să facem fericiți oamenii care vor veni la stadion de acum înainte. Nu este doar bucuria noastră în urma acestei victorii, ci și a întregului oraș. Simt o bucurie enormă atunci când văd oamenii fericiți după meci. Este poate cea mai frumoasă senzație când vezi asemenea lucruri, că oamenii vin și te felicită și cântă alături de jucători. Nu am câștigat decât trei puncte, dar aceste puncte ne dau o încredere pe mai departe. Încă facem o evaluare a tuturor jucătorilor, iar această evaluare se va încheia în iarnă. Fiecare are șansa lui și încerc să le dau la fiecare minute. Jucătorii, prin randamentul lor, trebuie să se evidențieze și să rămână titulari.”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

Antrenorul reșițenilor a sărit în apărarea atacantului Ciprian Rus pentru unul dintre cartonașele galbene primite, dar în același timp a precizat și ce l-a deranjat: „O să am o discuție cu el. Înțeleg faptul că al doilea galben l-a luat nemeritat, deoarece nu a auzit fluierul arbitrului. Cred că nu a fost offside la acea fază când a marcat. Contează enorm absența lui de la partida următoare, deoarece avem nevoie de experiența lui Ciprian Rus. Pe mine ce m-a deranjat, chiar dacă a avut motive întemeiate, a fost că după gol și-a dat tricoul jos și a luat un cartonaș galben doar pentru un singur gest. Dar, învățăm pe mai departe!”

Stoican a mai precizat și ceea ce-și dorește de la jucătorii care intra în teren pe parcursul meciului. „Le explic tot timpul jucătorilor că nu mă interesează cantitatea minutelor jucate, nu mă interesează să bifeze minute de titular, ci atunci când intră pe teren să li se facă simțită prezența. Cei care au început din primul minut au încercat să dea totul, iar diferența a fost făcută de execuțiile lui Burlacu și ale celor trei fotbaliști care au intrat pe teren pe parcursul meciului. Negru, Cristea și Rus au fost jucători care s-au văzut pe teren prin modul cum au evoluat. Cu toate acestea mai avem mult de muncă și nu vreau să ne mulțumim cu atât. Ceea ce mi-a plăcut la echipa mea este faptul că nu am cedat. Chiar și la scorul de 2-2 am continuat să sperăm că vom mai marca. Înainte de meci, ținând cont de situația din clasament, eram mulțumit și cu egalul. Am văzut în teren o echipă a noastră mai dornică de victorie spre finalul meciului. Jocul nu este fix ceea ce mi-am dorit, trebuie să construim mult mai repede, avem momente în care suntem lenți și trebuie să gândim mai rapid fazele. De asemenea, avem momente când luăm decizii pripite. Baza noastră este atitudinea, dar vrem mai mult de la fiecare jucător. Până la iarnă toată lumea este sub evaluare. Prima dată trebuie să adunăm puncte, indiferent cum, dar ca și joc îmi doresc mult mai mult. Îmi doresc să avem o echipă care are posesia mingii indiferent de adversarul pe care-l întâlnește. Am avut momente în care jocul nostru a suferit. Această victorie este și un prim pas de readucerea a publicului la stadion. Vrem să legăm victorii și să creștem de la meci la meci.”, a încheiat Flavius Stoican.

JCS-Ștefan Moraru