Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Pentru că azi viaţa îţi oferă încă o zi în care să îţi aminteşti că eşti femeie, deschide geamul şi lasă razele de soare sau stropii de ploaie să ţi se cuibărească în păr. Numai aşa îţi poţi aminti mereu că trebuie să fii curcubeu pe cerul Universului tău şi nu ploaie risipită pe mai multe ceruri…

Chiar dacă tu știi câte încercări îți oferă destinul, tu, femeie, să fii cea care îți așterni pe chip tot ce ai mai frumos și mai demn în tine! Și să vezi lumea atât de frumos, încât cei din jur să își dorească să o privească prin ochii tăi!

Să eviţi să îţi ambalezi fizicul, sufletul, mintea în ceea ce vor alţii să fii și să ai curaj să arăţi lumii cum eşti cu adevărat, fără să te temi în adâncul sufletului că nu vei fi pe placul cuiva. Nici să nu îţi doreşti să fii pe placul tuturor și nici să devii banală căutând să fii perfectă!

Chiar și când te simți istovită, să îți amintești că totul ține de tine, de eleganța de care dai dovadă, de inteligența pe care trebuie să înveți să o folosești și când ești în genunchi, de caracterul ce lasă doar amintiri plăcute și de demnitatea de care ar trebui să fii nedespărțită. Nu te sfii să plângi atunci când te doare! Fă-o până la ultima lacrimă! Apoi zâmbește și ia-o de la capăt! Luptă! Lupta îți va armoniza caracterul și asta te va face mai puternică.

Pentru că eşti femeie, eşti conştientă că trebuie să fii rezervată şi nu mereu să-ţi zboare pe gură păreri despre oricine şi orice, nu de alta, dar la un moment dat oboseşti şi tu, şi ceilalţi. Dacă vorbeşti continuu, nu atragi atenţia, doar deranjezi, iar dacă mai vorbeşti şi prostii îţi diluezi prezenţa şi e păcat. Pentru că eşti femeie, tăcerea face parte tot din eleganţă.

Fii femeie şi nu face din viaţa ta un tablou expus. Nimeni nu trebuie, nici măcar aşa zisele prietene adevărate, să îţi ştie pe de rost nici sertarul cu lenjerie, nici toate sertarele sufletului şi trărilor tale. Dramul de mister din jurul tău îţi accentuează feminitatea şi frumuseţea.

Pentru că ești femeie, tu știi că nu poți să te îmbraci, nu poți să te comporți ca și cum te-ai vinde, iar apoi să îți dorești să fii tratată ca și cum nu ai fi de cumpărat. Frumusețea ta deschide uși, senzualitatea va fi mereu o cheie, însă drumul de dincolo de orice ușă are nevoie de mai mult decât un decolteu generos sau o pereche de tocuri amețitoare.

Femeie, iubeşte! Fără iubire nu poţi străluci! Fii demnă şi atunci vei înţelege că fericirea este starea pe care tu ţi-o creezi. Iubeşte pur şi simplu tot ce te ajută ca dimineaţa, în oglindă, să te iubeşti pe tine, iar seara, în ciuda greutăţilor, să mulţumeşti pentru încă o zi trecută. Iar când se întâmplă să ai sufletul obosit din cauza iubirii, pentru că se întâmplă şi asta, păstrează-ţi nobleţea şi nu cerşi nici măcar un zâmbet.

Păstrează-ţi feminitatea şi nu renunţa la eleganţa evidenţiată prin simplitate. Nu uita să te accepţi. Să te iubeşti, să te ierţi, să fii mândră de felul în care eşti, să îţi asumi ceea ce nu poţi fi… Poartă-ţi pe tocuri demnitatea şi ascunde-ţi sub zâmbet furtunile din suflet!

JCS-Nina Curița