Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Asta a spus, printre altele, prim-vicele PSD, Sorin Grindeanu, astăzi la Oțelu Roșu, întrebat fiind de situația candidatului social-democraților la Primăria Caransebeș!

Dacă la finalul anului trecut Grindeanu și Ciolacu îl anunțau pe Felix Borcean, primarul în exercițiu, viitorul candidat pentru un al treilea mandat, astăzi, la Oțelu Roșu, numărul 2 din PSD a declarat ca a comandat el însuși un sondaj lui Vasile Dâncu.

„Păi nu am anunțat mai înainte și eu, și domnul prim-ministru cine-i candidat? Păi ce-am făcut noi mai devreme?”, preciza Grindeanu în decembrie 2023, completat de Marcel Ciolacu: „Am anunțat amândoi!”

Azi, la Oțelu Roșu, însă, Sorin Grindeanu nu a mai fost atât clar și de răspicat, făcând puțin balet declarativ, chiar dacă, așa cum spunea, PSD nu e nici școala de maici, nici școala de balet în politică. Liderul PSD a precizat că ținta sa este ca la Caransebeș să fie și primar PSD, dar și o echipă care să-l propulseze pe Silviu Hurduzeu înapoi în fotoliul de președinte la județ. Totuși, au fost și momente în care Sorin Grindeanu a lăsat să se înțeleagă că îl susține mai departe pe Felix Borcean.

„Pe mine și pe Silviu ne interesează următorul lucru: să construim și să avem o echipă, să nu avem scurgeri de posibile voturi, să avem cele mai multe voturi și Silviu să ia cele mai multe voturi la județ. Asta nu înseamnă că învârtim toată politica județeană și națională după cineva și după amenințările cuiva. Dacă stă unul în vârful muntelui (Marius Damian?! – n.r.) și i se pare lui că poate să fie primar la Caransebeș, nu înseamnă că asta se și întâmplă. NU! La Caransebeș trebuie judecat foarte bine, Felix s-a validat de două ori și nu prin bătălii simple. În 2016 mi-a fost ciudă că Bebe Iova a luat bătaie de la Felix și nici în 2020 n-a fost o bătălie simplă. Trebuie să înțelegeți în felul următor. În acest moment, Felix Borcean este primar PSD și eu am fost acum câteva luni la Caransebeș cu Marcel Ciolacu și l-am și informat de ceea ce se întâmplă acum și am zis că dacă mai e nevoie de încă un argument (pro Felix Borcean? – n.r.), mai facem un sondaj, e în derulare, cred că săptămâna viitoare o să avem rezultatele. Sondajul va arăta cine are cea mai mare încredere în rândul populației, hai să vedem, eu am cerut sondajul la Vasile Dâncu. Eu îmi doresc, că e Felix candidat, Isac sau Bebe Pasere sau Marius să-și găsească locul. Marea dilemă la Caransebeș e că dintr-o dată pe primele patru locuri la încredere sunt doar candidați PSD, pe bune, e o problemă!”, a explicat prim-vicele PSD.

Pe de altă parte, cărțile par să-i cânte rău deputatului Marius Damian, care ar fi amenințat că pleacă la AUR, la pachet cu soția, primărița de la Teregova, dacă nu e desemnat candidat la Caransebeș. „Eu nu funcționez pe amenințări și nu cred că un deputat în funcție își permite să facă așa ceva, că dacă nu era PSD, nu era nici Grindeanu deputat, d-apăi Damian. Asta cu amenințările la mine nu ține! Și nici nu mă iau după vizualizări care pot fi cumpărate!”, a mai spus Sorin Grindeanu.

15 martie e data limită până la care PSD trebui să aibă desemnați toți candidații pentru alegerile locale din luna iunie!

JCS-Nina Curița