Facultatea va fi primul pas in cariera - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Şansa aceasta le este oferită tinerilor de la Inginerie după semnarea unui parteneriat cu o multinaţională, pentru stagii de practică şi viitoare angajări.

Fără exagerare, s-ar putea spune că miercuri, 12 noiembrie, sub cupola universităţii reşiţene, a fost semnat un act cu valoare istorică pentru tinerii care învaţă aici. Este vorba despre un protocol de colaborare între conducerea forului şi reprezentanţii pe linie de resurse umane din partea unei companii multinaţionale, Delphi Packard, potrivit căreia o parte dintre studenţii reşiţeni vor putea face practică în capacităţile spaţiile de producţie ale societăţii, urmând ca, la finalizarea studiilor, să aibă şansa angajării.

„Un moment foarte important în viaţa Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa este cel în care am semnat convenţia cadru de parteneriat cu firma Deplhi, a precizat rectorul Doina Frunzăverde. Este o companie foarte importantă în domeniul automotive, ne bucurăm foarte mult că suntem prima instituţie din România către s-a orientat această companie, şi aşa cum am spus-o de mai multe ori, consider că acest parteneriat este încheiat în sprijinul tinerilor noştri, viitori absolvenţi, care au şanse să devină angajaţi ai unei firme atât de importante. Pentru orice tânăr din lumea aceasta, nu numai pentru reşiţeni, este o şansă pe care merită să o folosească, aceea de a porni în viaţa profesională, de a-şi începe cariera într-un loc de muncă la o companie atât de importantă. Sunt sigură că de multe ori, uitându-ne în zare, în depărtări, după locuri de muncă bune, nu ne uităm atât de aproape. Şi firma Delphi are în regiunea noastră mai multe puncte de fabricaţie şi oferă locuri de muncă pentru absolvenţii cu studii superioare formaţi la Reşiţa. Sunt posturi frumoase, care merită să aibă candidaţi care să dorească să lucreze într-o astfel de companie“.

Paul Pătraşcu, directorul de resurse umane al Delphi Packard România, reşiţean de origine, a precizat faptul că acest parteneriat le oferă tinerilor, în primul rând, practica, aceasta fiind mama învăţăturii, dar şi şansa de a trăi experienţa lucrului într-o companie adevărată, pentru că altfel, la absolvire, impactul angajării ar fi destul de mare. Cei mai buni dintre tinerii practicieni vor primi şi burse, asta în afara transportului, care este asigurat tot de companie pentru toţi studenţii înscrişi în program. Universitatea reşiţeană a fost aleasă după deschiderea unor capacităţi de producţie în judeţ, cei de la Delphi precizând că au găsit aici o echipă compactă, dornică să facă ceva aici, pe malurile Bârzavei. „Pur şi simplu am găsit aici o echipă de oameni fantastici. La modul foarte onest şi serios vă spun că lucrăm cu mare drag cu dânşii, pentru că pun suflet şi e fain să vezi lucrurile astea“, a mai spus Paul Pătraşcu.

Parteneriatul a fost semnat şi parafat în Sala Senatului UEM, în prezenţa mai multor reprezentanţi ai universităţii, ai studenţilor şi ai companiei. Potrivit înţelegerii, câteva zeci de studenţi de la specialităţile Facultăţii de Inginerie şi Management vor beneficia de stagii de practică în compania multinaţională, iar 20 de tineri vor primi, anual, burse pentru performanţă.