Quantcast
Ezerişul îşi mută echipa la Caransebeş - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

EZERIȘ – Progresul Ezeriş, echipă care activează în Liga a IV-a, Zona Oraviţa, îşi va disputa, începând de sâmbătă, 5 octombrie, meciurile de pe teren propriu, pe Stadionul Municipal din Caransebeş. Preşedintele clubului, Cristian Şodâncă, ne-a spus că hotărârea a fost luată ca urmare a taxelor prea mari instituite de administraţia reşiţeană pentru utilizarea Stadionului Gloria, acolo unde Progresul a jucat până acum acasă.

„În şedinţa Consiliului Local Reşiţa de la începutul lunii septembrie, la propunerea primarului Ioan Popa, aleşii municipali au aprobat noile taxe pentru folosirea arenei din Govândari, respectiv 400 lei/oră pentru meci, şi 100 lei/oră pentru antrenament, indiferent că este vorba despre seniori sau juniori. În felul acesta, un joc ne-ar fi costat 1.000 de lei. Taxele sunt oricum prea mari, pentru că la un meci nu se consumă atâta apă şi curent. Mi se pare prea mult. Cred că nu e altceva decât o răzbunare politică din partea primarului Reşiţei, ca urmare a faptului că primarul nostru, Ioan Rusu, a fost de partea senatorului Marcel Vela în luptele politice interne din PNL. Am căzut victime colaterale, cred. La noi, politica o face primarul la Primărie, noi, la echipă, încercăm să facem fotbal”, ne-a declarat Cristian Şodâncă.

Zilele trecute, conducerea clubului din Ezeriş s-a întâlnit cu primarul Caransebeşului, Felix Borcean, precum şi cu viceprimarul Marius Isac şi cu preşedintele echipei Viitorul Caransebeş, Ovidiu Chimigeriu, care au fost de acord cu propunerea ca meciurile Progresului să fie găzduite de Stadionul Municipal.

„Pot să spun că am fost primiţi cu braţele deschise, primarul Felix Borcean arătându-se chiar încântat de propunerea noastră, cu atât mai mult cu cât la Ezeriş joacă şi băieţi care în campionatul trecut au evoluat la Caransebeş, oraş din care ne dorim să mai luăm câţiva jucători în viitor, pentru că se ştie că obiectivul nostru este promovarea în Liga 3. Cel mai probabil, vom primi aprobarea în următoarea şedinţă a Consiliului Local Caransebeş. Cu celelalte echipe care joacă pe acest stadion, respectiv Era Comexim şi juniorii antrenaţi de Ion Bica, va fi uşor să ne facem un program care să nu incomodeze pe nimeni”, ne-a mai spus preşedintele Progresului Ezeriş.

Sorin Rogoz