Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – FC Progresul Ezeriș a pierdut vineri, 17 martie, scor 1-2, cu CS Armata Aurul Brad, în penultima etapă a Seriei a VII-a a Ligii 3!

Cu un joc echilibrat, pe un teren impracticabil, Progresul a reușit să deschidă scorul în partea secundă, în minutul 68, prin Bogdan Geangălă. Totuși, pe fondul a două greșeli în defensiva Ezerișului, oaspeții au reușit să înscrie din două faze fixe în minutele 70 și 75. Mihai Leahă și Bogdan Tecsi au adus cele trei puncte echipei oaspete, iar Progresul a căzut în clasament sub formația din Brad.

Progresul Ezeriş se află acum pe locul 9 în campionat, cu 9 puncte și mai are de disputat încă o etapă. Apoi, va urma play-out-ul, unde echipa cărășeană se va lupta pentru rămânerea în Liga 3.

„Ieșim cu capul plecat la final, deși am condus cu 1-0. Un joc de luptă din care până la urmă am ieșit învinși, dar țin să felicit băieții, au avut dăruire, au dat totul, doar că din acele două faze fixe, din acele două cornere, s-a scris soarta jocului. Ce le mai pot reproșa? Doar că n-au fost atenți la fazele acelea, cele fixe. Noi suntem cu trei sau patru jucători aduși noi acum. În perioada asta încercăm să-i integrăm, comunicarea merge mai greu între noi și de asta s-a ajuns şi la rezultatul de la acest meci. Noi suntem încrezători, mai este ultimul meci din sezonul regular cu Haţegul și apoi avem cele zece meciuri din play-out. Eu zic că totul se joacă până în ultima etapă. O să reușim să salvăm corabia până la final!”, a spus Mircea Manu, antrenorul cărășenilor.

Progresul Ezeriş: Birăescu, Rotariu, Careba, Veca, Piquionne, Cărăuşu, Zamfir, Brathwaite, Dumitru, Geangălă, Ebenezer. Rezerve: Varga, Cârlugea, Husa, Berbentea, Lungu Ionuţ, Lungu Ştefan, Creţu, Dragomir, Corneanu.

La meci a asistat și fostul mare internațional Iosif Rotariu, care i-a urmărit la treabă pe băieții lui Mircea Manu, unul dintre ei, puștiul Sorin Careba (foto, nr. 7), fiind remarcat cu ani în urmă de Rotariu pe când evolua pentru Nera Bozovici, despre talentatul stângaci fostul internațional spunând atunci că este un „jucător cu calități fotbalistice native”. Iosif Rotariu este în acest moment șeful departamentului de scouting de la Politehnica Timișoara, dar și colaborator la Academia Gheorghe Hagi.

Progresul Ezeriş va juca, pe 25 martie, la Retezatul Haţeg, în ultima etapă a sezonului regular.

JCS-Ștefan Moraru