Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Administrația județeană a declanșat procedurile pentru exproprierea terenurilor necesare refacerii, reabilitării și modernizării drumului Prislop-Semenic (DJ 582E)! 

„Urmează să se facă exproprierea pe o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați, la un preț evaluat de 15 euro/mp, e vorba de vreo 12 proprietari, pentru ca în sfârșit, după atâția ani, să putem să dăm, practic să completăm documentația care a fost trimisă la CNI. Și să începem cu speranțele că vom putea să obținem o finanțare pentru realizarea acestui acces atât de necesar pentru turiști!“, a explicat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean.

Așa cum au informat cei de la Compania Națională de Investiții, refacerea, reabilitarea și modernizarea drumului Prislop-Semenic se află pe lista sinteză a programului „Lucrări de primă urgență“, urmând să obțină finanțare de la Ministerul Dezvoltării. Pe amplasamentul drumului se află 12 imobile proprietate privată, plus 5 aparținând comunei Văliug, acestea din urmă fiind transferate în domeniul public și în administrarea județului. Celelalte 12, însumând 3.298 de metri pătrați, vor costa 49.470 de euro, adică 247.350 lei, județul disponibilizând sumele necesare justei și prealabile despăgubiri pentru expropriere.

JCS-A.M.