Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mult aşteptate de copii, spectacolele de gen vor anima în luna lui Cuptor Parcul Tricolorului timp de patru zile!

Teatrul „Da“, în parteneriat cu Primăria Muncipiului Reşiţa şi cu Asociaţia Nevo Parudimos, va organiza în perioada 9 iulie – 12 iulie 2020 prima ediţie a Festivalului Stradal de Teatru pentru Copii „Estrada“. Evenimentul se va desfăşura în Parcul Tricolorului, pe o scenă amenajată special, pe parcursul celor patru zile urmând să fie reprezentate 21 de spectacole, care vor fi oferite gratuit de către organizatori.

„Desigur, se vor respecta normele în vigoare în ceea ce priveşte distanţarea socială, a subliniat directorul festivalului, actorul Dan Mirea, managerul Teatrului «Da». Vor evolua companii din Cluj-Napoca, Braşov, Timişoara, Bucureşti, Galaţi, Petroşani, bineînţeles noi, Teatrul «Da». Vom avea ateliere de magie, de creaţie, de păpuşărie, vor fi spectacole de toate genurile, spectacole de teatru cu actori, spectacole cu păpuşi, spectacole cu baloane şi cu animatori, va fi şi o lansare de carte pentru copii. Un element inedit va fi toboşarul festivalului, care va colinda pe toată perioada festivalului şi va anunţa evenimentele în fiecare zi. Vor fi câte cinci spectacole în fiecare zi, pe care le vom programa după-amiază. În general, atelierele intenţionăm să le ţinem dimineaţa. Noi am vrut să facem acest festival la sfârşitul lunii mai şi să-l închidem de Ziua Copilului, însă din cauza pandemiei a trebuit să-l amânăm“.

La organizarea acestei prime ediţii a noului festival de teatru pentru copii îşi aduc contribuţia, aşa cum a ţinut Dan Mirea să precizeze, mai mulţi oameni de bine, fundaţii şi organizaţii.

JCS-Alexandra Gorghiu