Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cortina va cădea în această seară pentru cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „New Wave“ de la Reșița. Dar nu înainte ca în spectacolul «…Escu», de la ora 19:00, Decebal Necșulescu, jucat de Pavel Bartoș, să reamintească/confirme publicului, de pe scena Teatrului de Vest, că „Politica e ca moda! Evoluează, se schimbă, se preface. Și, după cum modei îi ești fidel schimbând-o, tot așa fidelitatea în politică nu e decât o nesfârșită serie de adultere!“

„Povestea din «…Escu» dă o senzaţie deja-vu, chiar dacă textul original datează din 1933. «…Escu» nu este doar o comedie interbelică cu parfum de epocă care continuă povestea familiei lui Spirache Necșulescu, eroii mai celebrei «Titanic Vals», ci și o satiră biciuitoare a năravurilor politice de ieri și de azi… Avem în meniu șantajul, intriga de partid, traseismul, norocul prostului și nelipsita ațâțare erotică, în cantitatea necesară să condimenteze viața politică. Vă sună cumva cunoscut?“ se întreabă organizatorii, invitând publicul să se convingă dacă orice asemănare cu secvențe din realitatea recentă este sau nu întâmplătoare.

Spectacolul „…Escu“ este pus în scenă de echipele artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu“ și Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale“, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton, cu siguranţă de bun augur pentru viitorul relaţiilor culturale dintre cele două capitale – București și Chișinău.

JCS-Walter Fleck