Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În cadrul proiectului „Tinerii, cetățenii activi ai zilei de mâine“, aceștia au participat la dezbaterile Comisiei pentru Învățământ!

Ședința Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților a avut, la final, ca punct IV al ordinii de zi, o întâlnire cu un grup de elevi de la mai multe licee din Reșița, în cadrul unui proiect implementat de Asociația Nevo Parudimos.

Într-o declarație politică adresată Camerei Deputaților, deputatul Marius Damian (PSD), membru al acestei comisii, a precizat: „Având ca scop diminuarea discrepanțelor de ordin economic, social și educațional existente în societate, având ca grup țintă în special comunitățile de romi din județul Caraș-Severin, această asociație ajută copiii să creadă în visele lor și luptă pentru respectarea unor drepturi fundamentale, precum egalitatea de șanse și dreptul de a nu fi discriminat. Etnia, religia sau statutul social nu trebuie să facă un copil să creadă că nu este bun și să se simtă vulnerabil sau să renunțe la visele lui, dar pentru asta, fiecare dintre noi trebuie să luăm atitudine și să fim mai implicați din punct de vedere social și nu numai.“

Despre activitatea Comisiei le-a vorbit președintele Comisiei, Dumitrița Gliga, după care a avut loc o dezbatere deschisă despre bacalaureat, despre preocupările elevilor referitoare la curricula din timpul liceului, despre nemulțumirile lor referitoare la sistemul de învățământ, cât și discuții cu directorul executiv al Asociației, Daniel Grebeldinger, care a detaliat proiectele pe educație desfășurate de Nevo Parudimos.

„Aș dori să mulțumesc tuturor elevilor care au venit de la Reșița să discute cu membrii Comisiei. Doresc să mulțumesc, desigur, și personalului și voluntarilor Asociației, pentru implicare, organizare și desfășurarea unor astfel de proiecte și acțiuni atât de necesare pentru împuternicirea societății civile tinere. Le-am urat tuturor mult succes la examene și în activitate și mi-am exprimat sprijinul astfel încât tot mai mulți elevi din Caraș-Severin să vină în astfel de vizite educaționale, prin care pot înțelege activitatea parlamentară și își pot exprima părerile pe teme de interes.“, a mai subliniat deputatul Marius Damian, la finalul declarației sale politice, accentuând totodată că „educația este calea de a combate sărăcia, iar o societate deschisă, conștientă de valorile sale, este o societate câștigată“.

JCS-B.P.