Ei cu ale lor, noi cu ale noastre - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Câteva sute de reşiţeni au protestat miercuri în Centrul Civic al municipiului Reşiţa. Deşi iniţiat pentru a combate semnarea tratatului fiscal, protestul s-a reorientat pe diferitele probleme ale celor din centru. Unii au scandat împotriva preşedintelui ţării, iar alţii au ales să-şi strige propriile of-uri.

Câteva sute de protestatari s-au adunat miercuri pe platoul din Piaţa 1 Decembrie 1918 din Reşiţa, în cadrul unei mişcări iniţiate de confederaţiile sindicale europene împotriva noului tratat fiscal ce va fi semnat la Consiliul European, inclusiv de ţara noastră.

„Dacă acest protest a fost iniţiat de cele patru confederaţii sindicale, mă bucur că, în sfârşit, s-au trezit la realitate, pentru că salariaţii trebuie să iasă în stradă din moment ce nu se mai poate trăi în mizeria în care se află România“, a precizat Iancu Muhu, liderul Sindicatului Vatra din TMK, prezent la protest.

Preşedintele Blocului Naţional Sindical Caraş-Severin, Nicolae Drăgan, a restrâns şi mai mult arealul de protest: „BNS, prin sindicatul din UCMR, este foarte supărat pe conducerea acestei unităţi pentru că nu vrea să sprijinim această societate. Am avut discuţii cu managerul acestei societăţi prin care să hotărâm ce să facem pentru a relansa societatea. De la 1 martie vom monitoriza parlamentarii din judeţ care trebuie să răspundă la întrebarea dacă este vitală societatea pentru Caraş-Severin. Pentru mine, de astăzi, cetăţeanul Dan Obădău nu mai există. Am avut mare încredere în el dar de azi nu îl mai recunosc“, a amintit Drăgan.

„Pledăm împotriva semnării tratatului fiscal. Sunt o serie de reglementări cu consecinţe foarte grave pentru români. Pe lângă aceste probleme, există şi cele cu caracter local, pentru că există societăţi reşiţene cu probleme. Nu vreau să fiu întrebat mâine ce facem pentru ele, atât timp cât aceştia nu s-au aflat aici în număr covârşitor“, a declarat Marian Apostol, preşedintele Cartel Alfa Caraş-Severin.

Flavius Rotariu