Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Antrenorul Robert Bălan a analizat evoluția gimnaștilor reșițeni al Campionatul Național al Juniorilor III.

Participarea la Campionatul Național de Gimnastică al Juniorilor III a adus rezultate bune pentru reprezentanții secției de profil de la Clubul Sportiv Școlar Reșița, rezultate despre care Jurnal de Caraș-Severin a informat cu promptitudine la momentul respectiv. Cu șapte medalii, dintre care două de aur, trei de argint și două de bronz, s-au întors acasă gimnaștii reșițeni, coordonați de profesorul Robert Bălan. Aceștia și-au demonstrat valoarea în competiția echipelor de juniori III, nivelul 2, în care bătălia pentru locurile de pe podium a fost acerbă, titlul național fiind decis la o diferență de trei zecimi. Andrei Titi, Richard Drăgulescu, Robert Aioanei și Albert Ilie au urcat pe treapta a doua a podiumului de premiere, devenind vicecampioni naționali cu echipa.

„Bătălia a fost foarte strânsă, ținând cont că locul 1 a fost obținut de Dinamo, doar cu trei zecimi înaintea Reșiței. În gimnastică, trei zecimi înseamnă efectiv o îndoire de picior. Dar, îmi felicit sportivii, care au mers impecabil în prima zi și nu au avut nicio ratare. La finalul primei zile, o bucurie foarte mare ne-a adus Andrei Titi, care și-a apărat cu succes titlul cucerit anul trecut la individual compus, redevenind campion la această categorie”, a spus antrenorul Robert Bălan.

În aceste condiții, așteptările de a doua zi, din finalele pe aparate, erau foarte mari. Detaliază antrenorul Robert Bălan: „Andrei Titi nu a mai fost atât de concentrat, a obținut doar o medalie de aur la bară. Spun doar o medalie, pentru că așteptările de la el sunt foarte mari și sper să învețe pe viitor din această greșeală, întrucât fiecare concurs trebuie tratat cu maximă seriozitate. O foarte bună evoluție a avut Robert Aioanei, un sportiv în care am încredere, are însă o problemă la ceea ce înseamnă emotivitate. A obținut și el trei medalii frumoase, argint la inele și paralele și bronz la cal. La juniori III, nivelul 1, am mai obținut un bronz la sărituri prin Denis Titi.”

Imediat după juniorii III, la Onești au intrat în competiție Juniorii I și II, care au concurat pentru calificarea la Campionatul Național Individual din toamna acestui an. „L-am avut în competiție la juniori I pe Florin Bonescu, care nu a avut o evoluție extraordinară, dar sperăm să fie calificat pentru concursul din toamnă. La juniori II, nivelul 4, Simion Felix a avut câteva ratări, nici el n-a prins o zi extraordinară, dar sperăm ca în urma rezultatelor să obțină calificarea pentru Naționalele din toamnă, de la Bistrița. Vreau să le mulțumesc colegilor mei din colectivul tehnic, Cristian Balinț, Mihaela Rugaci, Alexandru Avram”, a mai spus Robert Bălan.

După solicitantele întreceri de la Onești, gimnaștii reșițeni beneficiază în aceste zile de o scurtă vacanță, după care de săptămâna viitoare se vor afla din nou în sala de antrenament a CSS-ului.