Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Loteria justiției de care „s-a bucurat“ șeful județului îl face să se teamă de cursul procesului cu fostul manager al SJUR, după ce Curtea de Apel din Timișoara a respins cererea de strămutare pe meleaguri mai nepărtinitoare!

„Cererea de strămutare a procesului legat de dorința doamnei Stancovici de a se reîntoarce la conducerea SJUR nu a fost aprobată, notează Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, pe o rețea de socializare. Rămâne să ne judecam aici și să sperăm în corectitudinea unui magistrat reșițean al cărui soț este coleg de muncă cu doamna în cauză (la universitate – n.r.). Doamnă care, de altfel, este colegă de serviciu și cu președintele Secției Penale din cadrul Tribunalului Caraș-Severin. Care și dânsul se judecă cu mine pe la o instanța din Dolj. Așadar, rămâne să fim noi sănătoși și să putem reflecta la  cuvintele unui filozof grec care spunea că «deși adevărul e unul singur și mereu același, dreptatea poate arăta diferit, în funcție de puterea și dorința celui care o împarte»“. Fără să judecăm în vreun fel lumina și înțelepciunea magistraților timișeni, nu înțelegem totuși de unde îndârjirea asta de a ține un proces în ograda unei instanțe sau în mâinile unui magistrat. Mai ales când cele relatate de șeful județului nu sunt deloc de neglijat, cel puțin din punct de vedere al obrazului sau imaginii. Ca să nu mai vorbim de biata justiție, atât de oarbă și de nepărtinitoare.

Poate deloc întâmplător, lipit de cea mai mare piață din municipiu, ziguratul comunist care găzduiește Judecătoria Reșița, Tribunalul Caraș-Severin și cele două parchete de pe lângă acestea are, pe fațadă, un însemn elocvent, remarcat de unul dintre cititori, într-un comentariu însoțit de o fotografie. Observația îi aparține lui Adam Neamțu: „După cum se vede, la Reșița, talerele balanței dreptății, au scurgeri!“

Amintim faptul că demersul de angajare a unui apărător pentru poziția de președinte a Consiliului Județean a eșuat lamentabil din vina Opoziției, șeful județului considerând că situația „este un nou exemplu de «hai să-i punem în cârcă lui Dunca», dar nu spunem ce s-a schimbat în bine în spital. Asta nu contează. Sunt lucruri slabe, chiar nu e problemă. Spitalul spre exemplu a încasat doar în luna august cu 300.000 de lei mai mult de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru că s-au validat aproape toate fișele, în comparație cu o lună în care a fost dânsa și nu s-au validat 350 de fișe.“ Romeo Dunca a explicat că nu putea, legal, să angajeze, ca persoană fizică, un apărător pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, poziție care beneficiază de apărător doar cu acordul forului județean.

„Cine merge la spital, și fac un apel la cadrele medicale și la cetățeni – bine, trebuie să se schimbe mult ca să simtă că efectiv e o schimbare în Spitalul Județean –, la personalul de acolo. Cred că personalul de acolo, doctorii, asistenții și infirmierii cred că vor vedea penibilul unui astfel de demers. Jenant! Pentru că treaba la spital merge mai bine, mult mai bine! Și îmi pare rău, în caz că va avea câștig de cauză doamne, să îl pierdem pe domnul Laza!“, a încheiat Dunca. Până la urmă, Laza e omul care a reușit în doar 3 luni să ne scape Județeanul de eternele arierate.

Astăzi, 20 septembrie, procesul în care Alina Stancovici cere suspendarea deciziei prin care a fost demisă are termen la Tribunalul Caraș-Severin. Ce va decide magistratul al cărui soț este coleg de muncă cu Alina Stancovici vom afla în orele următoare!

ACTUALIZARE. Cauza a fost amânată pentru data de 4 octombrie!

JCS-A.M.