Dunca: Ne facem cort pe treptele Guvernului! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean a readus în discuţie, la finele ultimei şedinţe, situaţia unor drumuri din Caraş-Severin!

Mult discutatul DJ 608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiş – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6) încă îi stârneşte emoţii şefului judeţului. „Nu sunt mulţumit de cum merg lucrurile şi am mari emoţii că lucrarea nu se va termina. Sper ca firma să îşi rezolve problemele pe care le are şi să vină la decontări, pentru că noi am alocat cinci milioane de lei avans şi nu am primit nimic la decontat. Ajutăm cât putem, au fost probleme şi cu gardul unui cetăţean ce se afla la limita de proprietate a Consiliului Judeţean. Repet, nu sunt mulţumit de cum decurg acolo lucrurile, nu putem risca să pierdem fondurile europene. Până la 31 decembrie 2023 lucrările trebuie să fie gata, iar banii cheltuiţi. Sper să fie aşa!“, a precizat Romeo Dunca.

Preşedintele Consiliului Judeţean a spus că a făcut o selecţie de 10 drumuri care trebuie reparate, printre ele fiind şi unele care nu au văzut asfalt vreodată: „Avem zece drumuri județene la care venim cu anumite reparații. Am luat cele care sunt până în șapte milioane de lei. Vrem să le facem licitații, tot cu clauză suspensivă, proiectare tot, și în momentul în care le avem, să mergem și noi să ne punem pe treptele Guvernului, ne facem un cort probabil acolo, și să le spunem că trebuie să vină niște bani și în Caraș-Severin pentru aceste reparații!“.

Potrivit lui Romeo Dunca, s-a efectuat licitaţia şi pentru lucrările de înlăturare a efectelor calamităților din 2020 la DJ 608 – Teregova – Luncavița – limită UAT Mehadica. „Este tronsonul pentru care am spus că vom aloca un milion de lei. S-a efectuat licitaţia şi avem un câştigător, am făcut şi o economie de 20%“, a precizat preşedintele CJ.

În momentul în care a alocat un milion de lei pentru lucrările respective, şeful judeţului a subliniat că s-a luat această decizie fără a se ține cont că drumul respectiv trece prin UAT-uri conduse de primari PSD, după ce a fost acuzat în primăvara acestui an de edilii din zonă că le-a tăiat bani din alocările de la bugetul județului.

JCS-Nina Curiţa