Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Preşedintele Consiliului Judeţean şi-a exprimat punctul de vedere vizavi de o aşa-zisă demisie a administratorului judeţului, Tinu Vidaicu!

Povestea cu Vidaicu începe undeva zilele trecute, când s-a zvonit că administratorul judeţului ar fi demisionat. De ce s-ar fi impus o demisie? Pentru că Vidaicu a vorbit ameninţător pe o înregistrare trimisă vicepreşedintelui Marius Isac, după ce în Consiliul Judeţean s-a aprobat un amendament la buget iniţiat de PSD.

Joia trecută, când l-am întrebat pe Tinu Vidaicu dacă a demisionat, ne-a spus că nu şi că ne va comunica luni, în 10 mai, dacă ia o decizie în acest sens. Între timp, PNL a avut o şedinţă în cadrul căreia, ştiindu-se că Vidaicu a demisionat, a fost votată propunerea unui nou administrator în persoana secretarului de stat Andrei Ungur, acesta fiind agreat de preşedintele Consiliului Judeţean. Toate bune şi frumoase, numai că Tinu Vidaicu ne-a spus luni simplu: „Nu demisionez. Sunt la lucru. Am cerut câteva zile de concediu ca să reflectez puţin pentru că au fost cinci luni intense de lucru însă nu le-am primit pentru că avem multă treabă, intră organigrama în funcţiune. Sunt uimit de sprijinul colegilor din aparatul propriu la vestea plecării mele şi le mulţumesc pentru susţinere“.

Întrebat dacă a înjurat, ameninţat, vorbit urât, administratorul judeţului ne-a spus că da, dar nu cu înjurături, ci cu „reacţii bărbăteşti vizavi de ceva ce nu trebuia făcut fără ştirea preşedintelui Dunca“.

Reacţia şefului judeţului a apărut luni seara: „Supărarea lui Vidaicu este îndreptăţită, modul în care s-a exprimat este nepotrivit şi la mişto. Acest mesaj audio trebuia să rămână între cei doi. E regretabil că ne pierdem timpul cu probleme de orgolii atâta timp cât județul are probleme grave şi nevoi uriașe. A aduce la cunoștința președintelui de partid, domnului Marcel Vela, un amănunt care trebuia închis ca între colegi de lucru între pereții acelei camere, mi se pare un lucru grav. Există zilnic probleme între oamenii din birouri, cu atât mai mult cu cât dinamica lucrului în diferite sectoare din corpul administrativ a crescut. E păcat că în loc să ne consumăm energia în direcții constructive, câteodată ea se pierde pe ciocniri de orgolii“.

Mai mult, preşedintele Consiliului Judeţean susţine că administratorul județului fiind implicat în multe proiecte şi pe multe fronturi, i-a cerut acestuia să precizeze exact care îi este poziția din moment ce nu a mers joia trecută la lucru: „Nu am primit un răspuns ferm, fapt ce m-a deranjat. În această situație și la acest nivel a şti ce vrei e foarte important. Am rugat să analizeze până luni posibilitatea să revină asupra deciziei de demisie deoarece pentru mine, în acel moment, mergând doar pe vorbele dlui Tinu chiar și în lipsa unei hârtii scrise, acesta nu mai lucra în instituție. În 9 mai am primit în schimb o cerere de concediu, în loc de adresa oficială cu demisia. Acest lucru mă pune într-o situaţie delicată de vreme ce acest scandal gratuit şi deranjant pentru multă lume e și spre deliciul opoziției și a unei părți a presei“.

Totul în funcţie de decizia lui Vela

Romeo Dunca recunoaşte că Vidaicu a încurcat pe toată lumea, mai ales prin faptul că deja a fost ales un alt om pentru acest post, în persoana lui Andrei Ungur, însă îşi doreşte să lucreze în continuare cu actualul administrator, dacă şi cei doi vicepreşedinţi sunt de acord: „Domnul Marcel Vela care este expert în a împăca taberele poate reveni asupra discuțiilor cu dl Andrei Ungur, iniţiate cu acordul meu, de vreme ce expertiza acestuia la minister este foarte importantă pentru județ“.

Realist fiind, preşedintele CJ spune că dacă nu se ajunge la o înţelegere şi având în vedere că „alegerea noastră pe functie a avut sprijin politic, iar dorința alegătorilor se manifesta prin dorințele urmate de responsabilitatea celor aleși, în urma atitudinii şi parafat de cuvântul celui în cauză, Tinu Vidaicu trebuie să-și prezinte demisia după dictonul: un om – un cuvânt“. Iar dacă lucrurile degenerează, pentru a pune capăt conflictelor, Romeo Dunca spune că o să caute calea legală de a-l demite pe Tinu Vidaicu. „Întrucât timpul e un sfetnic bun, lăsăm timp tuturor, până miercurea viitoare, de reflectare si analiză. Personal aș fi împăcat cu varianta de a lucra cu Vidaicu. În acest fel învățam, în folosul judeţului, cu toții din această întâmplare prin care un țânțar s-a transformat în armăsar şi ne canalizăm pe problemele reale ale celor care ne-au votat. Mai mult de atât nu ştiu ce să fac. Tinu Vidaicu cred că știe că vorba e vorbă, iar Marcel Vela, fiind şi cel mai experimentat, va lua cea mai înțeleaptă decizie ţinând cont că greșeala vine în special la cei care muncesc. Acuma depinde de el…“, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Caraș-Severin.

Dincolo de orice telenovelă al cărui protagonist este Tinu Vidaicu, un lucru este cert: Romeo Dunca este prins la mijloc. Şi chiar este trist faptul că un preşedinte de consiliu judeţean, care vrea să facă ceva pentru Caraş-Severin, trebuie să se macine cu aroganţele unora și orgoliile altora, adică lucruri mici care mereu au „ajutat“ acest judeţ să fie unde este! Din păcate…

JCS-Nina Curiţa