Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primarul Felix Borcean se declară mulțumit de proiecția bugetară făcută de Consiliul Județean Caraș-Severin, prin care municipiul Caransebeș ar urma să primească 1,5 milioane de lei!

Cu toate acestea, edilul speră să nu aibă parte de surprize neplăcute și să se trezească din nou că municipiul Caransebeș e sărit de pe lista alocărilor de la CJ. „E o proporție avantajoasă pentru noi jumătate din cât primește Reșița. Dacă Reșița primește 3 milioane și noi 1,5 milioane, Reșița trebuie să primească de trei ori mai mult decât noi, sau noi de 3 ori mai puțin decât Reșița, raportat la numărul de locuitori. E-n regulă, eu sunt mulțumit dacă rămâne așa, s-a mai întâmplat să primim proiecții bugetare și la final să avem zero. Sper că de data aceasta să încetăm cu prostiile astea, să începem anul într-un ton optimist”, a punctat primarul Borcean.

Acesta nu e supărat nici pentru faptul că, în aceeași proiecție județeană de alocări bugetare, orașe mai mici decât Caransebeșul primesc sume apropiate cu municipiul de pe Timiș și Sebeș, pentru că, spune edilul, fiecare comunitate cărășeană trebuie să se dezvolte. Și a dat exemplu în acest sens stațiunea Băile Herculane. „Herculane e un oraș cât o comună, dar merită, e un oraș turistic, care are nevoie de dezvoltare. Eu nu vreau să fac aprecieri la bugetul altor orașe, și eu sunt parte a acestui județ și știu că fiecare comunitate are nevoie de sume pentru dezvoltare. Să eviți însă cu obstinație, de trei ori la rând, Caransebeșul, care este totuși al doilea oraș al județului, cu un spital, mai nou cu centru SMURD care e susținut în bună măsura din bugetul local, e cam mult”, a mai adăugat Felix Borcean.

Dacă temerile primarului Caransebeșului au fost întemeiate sau nu, aflăm luni, când va avea loc ședința Consiliului Județean Caraș-Severin.

JCS-Nina Curița