Dunca a pedalat cu... mâinile pe frâne, de pe Semenic spre Reșița - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Așa cum promitea, șeful județului a vrut să constate cu propriile-i simțuri felul în care s-a reabilitat tronsonul de drum județean Prislop-Semenic, în urma solicitării de recepție, făcută de constructorul Axela!

„Lucrările de plombare scoase la licitație în toamna anului trecut cu suma de 800.000 de lei au fost adjudecate pentru 680.000 de firma respectivă. Din păcate nu putem avea așteptări mari la acești bani, dar sper ca reparațiile să ușureze traficul din zonă până la intervenția substanțială așteptată prin Compania Națională de Investiții“, preciza Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, care promitea ca, pornind de la releul de pe Semenic, să pedaleze, „de fapt la vale, mai mult cu mâinile pe frâne, spre Văliug și mai apoi către Reșița pe drumul reparat. Am ales aceasta variantă pentru a putea aprecia din punctul de vedere al unui posibil turist cât de bună e lucrarea respectivă. Ținând cont totodată și de suma alocată“.

Care au fost concluziile pedalării, la vale, cu mâinile pe frâne? Recepția lucrărilor a fost făcută! Șeful județului a explicat că „procedurile greoaie de atribuire a acestui tip de lucrări au făcut ca în sezonul de iarnă drumul să se prezinte sub orice critică. Pentru ca astfel de situații să nu se mai repete, am demarat procedurile pentru semnarea unui contract-cadru pentru lucrări de reparații, pe o perioadă de patru ani. Astfel, executarea lucrărilor de reparații se va demara pe viitor fără a mai fi nevoie să efectuăm licitații pentru fiecare lucrare în parte. În acest fel câștigăm timp și, de ce nu, bani, pentru că prețul oferit va fi cel mai probabil unul mai mic pentru o cantitate mai mare de lucrări. Contractul-cadru pentru lucrările de întreținere a drumurilor județene este împărțit în două loturi: lot 1 zona Caransebeș-Oțelu Roșu-Băile Herculane și lot 2 zona Reșița-Bocșa-Oravița-Moldova Nouă-Anina. Bugetul total este asigurat de Consiliul Județean și este de maxim 33,6 milioane lei. În prezent, am terminat faza de verificare a condițiilor tehnice și urmează deschiderea ofertelor economice. Dacă totul va decurge fără probleme – clarificări, contestații etc –, în prima jumătate a lunii viitoare vom putea semna primele contracte de reparații“, a încheiat Romeo Dunca.  

JCS-Antoniu Mocanu