Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Chiar dacă fostul manager al spitalului, Adrian Cican, și-a anunțat prezența la concurs, primarul Felix Borcean spune că nu dă „slănina din mână pe vrabia de pe gard”. Mai exact, indiferent de numele care a condus spitalul din Caransebeș,  Felix Borcean a dat întotdeauna credit managerului în funcție, în cazul de față Adrian Dumbravă, în care edilul are încredere totală!

„Eu totdeauna prefer managerul care este în funcție, am acest plus pentru persoana în funcție, fără nicio supărare. Am încredere totală în Dumbravă, când pui un manager îl lași să-și facă treaba. Poate o să lucrăm împreună chiar aici în Caransebeș, nu vreau să mă cert cu Cican sau cu Dumbravă pentru unul sau altul. Dacă va fi să lucrez cu unul sau cu amândoi, va fi extraordinar, sunt variante și probabil viitorul foarte apropiat le va scoate la iveală, va fi o situație mult mai convenabilă decât și-o imaginează cineva. Adrian Dumbravă de la mine are nevoie de un singur lucru, de mână liberă pe care o avea oricum și de orice tip de ajutor pe care i-l pot da și asta i-am promis. Dumbravă și Cican sunt cei mai valoroși manager pe care i-a avut spitalul, dar acum sunt un pic mai către Adrian Dumbravă, că el este omul pe care îl am acum în Caransebeș, sunt adeptul de a nu da slănina din mână pe vrabia de pe gard. Vreau normalitate, continuitate, vreau ca cineva să stea măcar doi ani, Dumbravă are mână liberă să facă lucrurile cum trebuie”, a precizat primarul Caransebeșului după discuția lămuritoare cu managerul Dumbravă, care era hotărât în proporție de 80 la sută să părăsească funcția de la spital și să se întoarcă în mediul privat.

Odată clarificată problema rămânerii lui Dumbravă ca manager, Felix Borcean a dat din casă motivele pentru care acesta ar fi vrut să plece. Iar Consiliul de Administrație și directorul medical Singh nu sunt străini de nemulțumirile lui Dumbravă, așa că nu este exclus să avem schimbări în perioada imediat următoare la spitalul din Caransebeș. „Consiliul de Administrație a fost problema și echipa, cu referire strictă la directorul medical Singh, care pe plan managerial nu este chiar ce-și dorește managerul Dumbravă. El este supărat nu pentru faptul că postul s-a scos la concurs, ci pentru amploarea cuibului de viespii din spital. Omul acesta a venit să facă niște lucruri în spital, să ia niște măsuri manageriale corecte din punctul meu de vedere și rămâne oarecum marcat de micimea unor caractere și de felul în care acționează unii oameni din spital, persoane nu foarte importante, mărunte, niște pioni mutați pe o tablă de șah de un jucător care este omul de care se leagă cea mai mare parte a istoriei acestui spital. Până la urmă cuibul de viespii trebuie eradicat. Chirurgical!”, a avertizat Borcean.

Primarul a mai adăugat că directorul medical Singh nu joacă fair-play. „Cine a fost în ultimii patru ani constant director în spital, ghici, ghicitoarea mea? Nu e chiar unul din cei care au chemat televiziunile și au plecat din spital în ziua aia? Patru ani a fost director medical și este în continuare. A ieșit din limitele fair-play-ului”, a mai spus Borcean despre directorul medical.

„Nu ştiu de ce zice domnul primar aşa ceva. Eu nu aş face lucruri din astea şi nu am făcut. Să verifice la jurnaliştii aceia dacă eu am chemat pe cineva la spital. Să verifice şi apoi să vadă dacă sunt vinovat. Nu sunt vinovat şi nu am ieşit din limita fair-play-ului faţă de domnul primar, faţă de spital. Să verifice domnul primar pentru că eu chiar nu înţeleg de ce pic eu vinovat“, ne-a declarat directorul medical Singh Bhupinder.

JCS-R.M.