Caraş-Severin, Romania

PRIGOR – Legăturile rutiere între satele comunei Prigor, făcute ca-n palmă printr-un proiect PNDL 2. În total, este vorba despre 12 km de drum aflați în prezent în lucru, grație unui proiect a cărui valoare a fost de aproximativ 17 milioane de lei!

Ne exprimăm la timpul trecut, deoarece, foarte probabil, valoarea investiției a crescut odată cu scumpirea materialelor. „În extravilanele localităților, stratul doi de asfalt a fost turnat, iar rigolele sunt gata. Mai este de lucru în intravilane, lucrarea fiind executată în procent de 70%. Ne dorim ca până la finele lui noiembrie să fie gata, pentru primăvară rămânând doar marcajele și semnele rutiere.”, ne-a declarat primărița Simona Miclău.

În paralel, primăria lucrează la proiectele tehnice pentru reabilitarea căminelor culturale din Borlovenii Vechi și Pătaș. Se speră că acestea vor fi gata în cel mai scurt timp după ce, pe proiectele depuse pe PNRR, au fost deja semnate contractele de finanțare. Conform Simonei Miclău, cele două clădiri vor fi reabilitate inclusiv energetic, urmând a fi dotate cu pompe de căldură și panouri fotovoltaice. De asemenea, vor fi înlocuite geamurile și ușile, se fac izolațiile la acoperiș și la exteriorul clădirilor. Lucrările sunt cu atât mai importante cu cât la căminul cultural din Borlovenii Vechi nu s-a intervenit deloc. Valoarea investiției de aici se ridică la 1,4 milioane de lei, incluzând și două stații de încărcare pentru mașini electrice, în valoare de 300.000 de lei. Grație acestor stații, comuna va primi un microbuz școlar electric printr-un proiect derulat de Consiliul Județean. Investiției de la Borlovenii Vechi i se va adăuga una similară la Pătaș, acolo unde aproape 1 milion de lei va fi investit în căminul cultural.

Tot pe PNRR, pe componenta Învățământ, primăria a depus un proiect în valoare de 1 milion de lei în vederea dotării școlii din comună. „Am trimis ultimele acte pentru proiectul care cuprinde dotări constând în mobilier școlar, dotări pe partea de informatică și ateliere școlare. Așteptăm să semnăm contractul!”, a încheiat Simona Miclău.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: Liviu Călin