Drumuri ca-n palmă în anul marii asfaltări - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

GÂRNIC – În 2022, la Gârnic vor fi gata trei proiecte. Al patrulea așteaptă răspuns de la cei de sus!

Stadiul cel mai avansat este la Drumul Comunal 49, lung de 10,5 km. Acesta leagă intravilanul orașului Moldova Nouă de Drumul Județean 571, străbătând satul Padina Matei. Conform primarului Nicolae Tismănariu, lucrările au demarat încă din 2017, lucrându-se pe bucăți pe măsură ce au sosit tranșele de finanțare. Însă, pe parcursul executării lucrărilor, au apărut și „surprize” deoarece zona se confruntă cu problema alunecărilor de teren. Motiv pentru care, în anumite porțiuni, a fost necesară construirea mai multor ziduri de sprijin. Ceea ce a făcut ca, timp de doi ani, proiectul să nu poată avansa. În prezent însă, lucrările au ajuns la stadiul de 95%, mai rămânând de turnat al doilea strat de asfalt pe o porțiune de 5,5 km.

Primarul Tismănariu ne-a vorbit despre alte două proiecte aflate în lucru, care vizează drumurile din Gârnic și Padina Matei. Unul dintre ele, în valoare de un milion de euro, finanțat prin PNDL 2, vizează asfaltarea a 3,2 km de străzi interioare la Gârnic. Stadiul lucrărilor este de 80%, termenul de finalizare fiind finalul acestui an. În paralel, este în lucru un proiect în valoare de un milion de euro, finanțat prin AFIR. Sunt vizate două străzi interioare din Gârnic și patru din Padina Matei, lungimea totală fiind de 5,4 km. „Lucrările sunt la stadiul de 60%, una dintre străzile de la Gârnic fiind finalizată, celelalte fiind la etapa de pietruire și asfaltare. De asemenea, rigolele sunt gata”, ne-a declarat primarul Tismănariu despre lucrările începute în primăvara anului trecut.

Din aceeași sursă, reținem că primăria a depus recent un proiect pe Programul „Anghel Saligny”. Sunt vizate alte străzi din cele două localități, în lungime de 2,6 km, care n-au putut fi cuprinse în finanțările anterioare. Proiectul se ridică la valoarea de 800.000 de euro, în prezent fiind așteptat răspunsul Ministerului Dezvoltării.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: Arhivă