Caraş-Severin, Romania

TURNU RUIENI – Locuitorii din Turnu Ruieni cer Consiliului Județean să-i protejeze de mașinile care circulă cu viteză spre stațiunea Muntele Mic. Potrivit consilierului local Ioan Seracin (PSD), ar fi nevoie doar de câteva indicatoare și puțin marcaj, pentru a nu se mai înregistra incidente grave. Mai ales că Drumul Județean 608 A Caransebeș – Telescaun este unul foarte circulat, fiind unicul acces cu mașina spre stațiunea Muntele Mic.

„Tronsonul Caransebeș – Muntele Mic, drum turistic, pe care s-au pus anul trecut marcaje, numai limita drumului și pe mijlocul șoselei, dar unde-i îngust nu s-au pus marcaje și nici indicatoare. Anul trecut am avut turiști la podul de la intrarea în Turnu Ruieni care au venit cu viteză, nu au știut că e curba în unghi drept și au căzut de pe pod. Am avut caz mortal, tot la podul ăla, acolo cum intri în pantă, a venit cu viteză, n-a avut indicator, a murit omul acolo. La intrare în Turnu Ruieni, drumul este îngustat, oamenii circulă cu viteză. Am anunțat și Poliția de aici, au zis că vin cu radarul, au venit pe la Zervești, că nu au ce să le facă, numai cu radarul pot să constate viteza. Am anunțat și Primăria, s-au făcut demersuri, fiind drum județean și turistic, toată iarna asta fiind Muntele Mic cu zăpadă au circulat. Drumul într-adevăr a fost curățat, dar nu sunt indicatoare”, ne-a spus Ioan Seracin.

Consilierul local mai precizează că singurul for care-i poate ajuta pe localnici este Consiliul Județean, care administrează drumul spre Muntele Mic, însă până acum toate demersurile au rămas fără rezultat. „Am sesizat și Consiliul Județean, de vreun an tot sesizăm, și acum două luni am făcut iar sesizare la CJ, nimic, niciun răspuns. Am vrut să cumpăr eu indicator, să-l pun acolo, dar mi-au spus polițiștii că nu am voie, fiind drum județean. Vrem să fie limitare de viteză, avem și copiii care merg la școală. Vin turiști străini, nemți, domnule, aștia respectă, nu circulă cu viteză, dar ai noștri plecați pe afară vin cu peste suta de km la oră. Iese cineva pe drumul ăla îngustat, un copil, se întâmplă alte nenorociri, până când?”, a fost întrebarea lui Ioan Seracin din Turnu Ruieni.

„Există o sesizare adresată Consiliului Judeţean de către Primăria Turnu Ruieni privind necesitatea montării unor limitatoare de viteză pe DJ 608A. Se va proceda la amplasarea acestora dar, în prealabil, este nevoie de consultări cu Poliţia şi de elaborarea unui proiect de semnalizare rutieră.“, ne-a declarat și Camelia Basarabă, şef serviciu Comunicare din cadrul forului administrativ judeţean.