Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zilele trecute, după recepția investiției în reabilitarea DJ 608B Constantin Daicoviciu-Copăcele – 6,8 kilometri, cu o finanțare prin PNRR de 14,6 milioane de lei –, șeful județului vorbea despre o nouă asfaltare pe DJ 572, pe tronsonul Doclin-Surducu Mare, pe lista intervențiilor intrând și tronsonul Forotic-Comorâște!

De fapt, respectivul drum județean așteaptă intervenția Companiei Naționale de Investiții, unde au fost deja făcute toate demersurile, doar că lucrările n-au început încă…

„Pentru modernizarea integrală a drumului județean DJ 572, tronsonul Doclin-Comorâște, am finalizat documentația necesară și am depus-o la CNI încă de la începutul anului. Răspunsul încă nu a venit, așa că nu am mai putut aștepta. Acest drum este o imagine a impotenței administrative din Caraș-Severin de zeci de ani, iar locuitorii din zonă au ajuns, pe bună dreptate, la capătul răbdării. Zilele acestea intervenim cu un covor asfaltic pe tronsoanele Doclin – Surducu Mare și Forotic – Comorâște, lucru ce va îmbunătăți considerabil condițiile de trafic. O să rămână câteva porțiuni nefinalizate (aproximativ 200 metri) unde terasamentul actual nu ar putea susține stratul de asfalt. Pentru anul viitor o să bugetăm sumele necesare pentru a interveni și pe acele porțiuni.“, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Șeful județului a subliniat că „această investiție se face integral din bugetul Consiliului Județean, din sumele economisite pe parcursul acestui an, pentru că am reușit să dirijăm spre investiții sume pe care le-am fi cheltuit cu salarizarea de la Direcția de Asistență Socială unde stăteau comod, fără să își știe rostul, mulți tovarăși de partid care nici nu treceau pe la muncă“.

JCS-A.M.