Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Asta se desprinde din povestea unui caransebeşean pentru care justiţia a devenit o luptă cu morile de vânt.Ce-l poate scoate pe un om să iasă în stradă şi să protesteze? Mai ales dacă vorbim de un om respectat în societate şi cu o viaţă profesională şi de familie împlinite. Injustiţia! Acesta este motivul pentru care Victor Tand (foto) s-a adresat şi redacţiei noastre. Povestea omului este plină de abuzuri, mărturii mincinoase, probe care dispar şi contradicţii între organele care sunt investite de stat, prin lege, să-i facă dreptate.

Totul a început în urmă cu ceva vreme când, fiind şofer la o firmă cu sediul în Arad, ce asigura transportul angajaţilor unei societăţi cărăşene. Atât Victor Tand, cât şi alţi şoferi, ştiau că starea maşinilor pe care le conduc e din ce în ce mai precară şi, iarnă fiind, au făcut un mic protest scris, adresat conducerii societăţii, pentru a remedia problema. Mai ales în condiţiile în care, potrivit legii române, şoferul se face vinovat pentru faptul că s-a urcat la volanul unui astfel de vehicul.

Aşa se face că, la începutul lunii ianuarie 2011, directorul societăţii care asigura transportul a venit la o întâlnire cu şoferii pentru un fel de dialog care s-a încheiat cu bătaie. Vizat a fost Victor Tand, care era şi primul semnatar al hârtiei, care a fost împins din autobuz şi lovit, după cum se arată în Ordonanţa emisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, la şapte luni de la incident. Omul a primit şi trei zile de îngrijiri medicale, potrivit unui certificat medico-legal, ne-a arătat urmele lăsate de incident şi spune că a avut hainele pline de sânge şi că a fost nevoit, de frică, să fugă pe câmp pentru a scăpa de agresor.

A răsuflat uşurat pentru că incidentul a fost înregistrat de sistemul de supraveghere al firmei de unde trebuiau preluaţi angajaţii cu autobuzele, iar poliţiştii au cerut şi obţinut imaginile. Numai că încurcate sunt cărările justiţiei, materialul cu pricina dispărând fără urmă. Apoi au urmat mărturii mincinoase şi alte procese penale aferente, martori care recunosc că au minţit, dar pe care nimeni nu-i mai ia în seamă. Dar şi anchete făcute de procurori asupra poliţiştilor care au „voalat“ probele, deciziile finale fiind în coadă de peşte. Iar din cauza faptului că… nu a comis o faptă gravă, agresorul a fost scos de sub urmărire penală, fiind sancţionat cu o amendă administrativă de 500 de lei.

Victor Tand s-a decis să mai facă un protest în faţa Judecătoriei Caransebeş, în zilele de 2, 3 şi 4 aprilie, între orele 11.00 şi 13.00, pentru care a solicitat deja şi autorizare din partea municipalităţii.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu