Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN –  … iar Waldemar Murgu se reîntoarce la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Sunt schimbări pe care ministrul Sănătăţii le face pe perioada stării de urgenţă, generată de coronavirus!

Guvernul României a decis ca toate unitățile sanitare care se află în subordinea autorităților administrației publice locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătății pe perioada pandemiei. Va fi asumată de către ministrul Sănătății inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere în managementul unității medicale.

Prin urmare, ministrul Sănătăţii a dat mai multe ordine şi pentru Caraş-Severin, prin care Dan Miloş va fi suspendat din fruntea Direcţiei de Sănătate Publică, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, şi înlocuit, pe perioada stării de urgenţă, cu doctorul Romeo Dumitrescu.

Managerul Spitalului Judeţean, Alina Stancovici, va fi suspendată din funcţie şi înlocuită, tot pe perioada stării de urgenţă, cu fostul manager Waldemar Murgu. Contractul de management încheiat între preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu şi managerul Alina Stancovici va fi suspendat tot pe această perioadă a stării de urgenţă. De asemenea, directorul medical al Spitalului Judeţean, Violeta Moroşoi, va fi înlocuită cu medicul Jaro Marşalic.

Ordinele au fost date în conformitate cu toate prevedrile legale ale stării de urgenţă din România, şi în urma unei adrese a Instituţiei Prefectului Caraş-Severin.

JCS-Nina Curiţa