Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN –  … iar Waldemar Murgu se reîntoarce la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa. Sunt schimbări pe care ministrul Sănătăţii le face pe perioada stării de urgenţă, generată de coronavirus!

Guvernul României a decis ca toate unitățile sanitare care se află în subordinea autorităților administrației publice locale să fie transferate în coordonarea Ministerului Sănătății pe perioada pandemiei. Va fi asumată de către ministrul Sănătății inclusiv activitatea de numire sau revocare a persoanelor care ocupă funcții de conducere în managementul unității medicale.

Prin urmare, ministrul Sănătăţii a dat mai multe ordine şi pentru Caraş-Severin, prin care Dan Miloş va fi suspendat din fruntea Direcţiei de Sănătate Publică, pentru neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu, şi înlocuit, pe perioada stării de urgenţă, cu doctorul Romeo Dumitrescu.

Managerul Spitalului Judeţean, Alina Stancovici, va fi suspendată din funcţie şi înlocuită, tot pe perioada stării de urgenţă, cu fostul manager Waldemar Murgu. Contractul de management încheiat între preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu şi managerul Alina Stancovici va fi suspendat tot pe această perioadă a stării de urgenţă. De asemenea, directorul medical al Spitalului Judeţean, Violeta Moroşoi, va fi înlocuită cu medicul Jaro Marşalic.

Ordinele au fost date în conformitate cu toate prevedrile legale ale stării de urgenţă din România, şi în urma unei adrese a Instituţiei Prefectului Caraş-Severin.

JCS-Nina Curiţa

2 Comments

 1. Salut decizia Ministrului Sanatatii. Numirea menegerilor trebuie CONTINUATA si dupa pandemie.Am vazut implicarea asa zisilor „menegeri” care ajung in fruntea acestor unitati sanitare printr-un concurs trucat.Memorezi niste Legi si HG-uri,ori cunosti subiectele si raspunsurile cu doua zile inaite si hopa, te prezinti la asa zisul concurs.In rest esti total pe dinafara doar ca ai niste propte undeva la”judeteana de partid”, oricare ar fi culoarea ei politica. In fruntea spitalelor si al DSP-urilor trebuie confirmati specialisti din domeniul sanatatii, bine inteles care au aptidudini menegeriale.

  DSP Caras-Severin a fost condusa de un jurist,care avea carente chiar in aritmetica elementara.Numarul cazurilor vindecate (23) era mai mare decat a cazurilor confirmate (13),cu covid-19.

 2. Ministerul Sănătății militarizează spitalele. Nu sunt de acord cu managerii puși politic dar nici militarizarea spitalelor!
  E ceva ce vrea a se ascunde sau ce urmează e ceva ce nu trebuie să știe prea multă lume. De aceea se instalează conducere militară. Nu ca ar fi mai pregătiți cadrele militare ci pentru că păstrează mai bine secretul…
  Se va instala în tot mai multe spitale management militar, aceasta presupune militari activi sau civili. Să nu credeți că va fi mai bine, e o măsură ce se vrea a se pretinde o siguranță cetățeanului, în fond se vor ascunde multe probe, etc.
  Vor fi schimbați managerii multor spitale, unii în uniforme militare alții nu, dar tot sub acoperire sunt și cei civili.

  Murgu Waldemar e unul dintre ei. Se aude că nu avea diplomă de licență, probabil și-a făcut rost de una intre timp. Un om fără inimă, orgolios, slugarnic și habarnist în management, dușman al nevoilor umane, al personalului medical, o obscuritate intelectuală cu același discurs ajustat.
  Se întoarce trimis de elita care îl susține și fiindcă medicii din Spitalul Județean Reșița sunt literalmente mulțumiți de Murgu, acesta oferindu-le protejarea sporurilor salariale la medici, dar diminuând drastic pe cele ale personalului medical și auxiliar.
  Astfel Murgu a făcut aducerea în instanță a peste 200 de cauze ale angajaților Spitalului Județean de Urgență Reșița, care s-a datorat unui management prost al domniei sale și probabil va mai crea și alte cauze și dosare sau poate că i s-a trezit conștiința și va da oamenilor banii înapoi din sporurile tăiate, ca să nu cada blestemul pe el și casa lui.
  Oare și-a făcut rost în acest timp de o inimă nouă?
  Nu cred!
  Fiindcă e pus cu dedicație, pentru un scop mârșav!
  Cine se unește cu el, va plăti!!!

Adaugă comentariu