Caraş-Severin, Romania

REŞIȚA – Între cele 180 de cabinete noi avizate la nivel naţional, două vor fi operaţionale în judeţul nostru, începând cu cea de-a doua jumătate a lunii februarie!

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 a transmis că 180 de centre noi vor fi operaţionale pentru vaccinul AstraZeneca, între acestea, două fiind în judeţul nostru. Unul va fi la Colegiul Economic al Banatului Montan, iar celălalt la Şcoala Generală Nr.6 Mihai Peia, ambele în Reşiţa, aceste puncte de vaccinare fiind grupate în cadrul centrului de vaccinare de la Reşiţa, destinat celei de-a doua etape a campaniei naţionale de vaccinare împotriva virusului SARS CoV-2.

Imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca va începe în cea de-a doua jumătate a lunii februarie, respectiv din data de 15 februarie. Înscrierile se pot face de miercuri, 10 februarie, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call center. Vaccinul AstraZeneca este recomandat pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice, a transmis CNCAV, intervalul de timp recomandat între cele două doze fiind de 8 săptămâni. Se pot înscrie persoanele care se încadrează celei de-a doua etape de vaccinare prevăzute de Strategia naţională de vaccinare împotriva COVID-19, adică persoane cu boli cronice și lucrători care desfășoară activități în domenii esențiale.

Vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca, a fost recomandat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) în data de 29 ianuarie 2021, care a acordat autorizația condiționată de punere pe piață a acestui tip de vaccin, al treilea disponibil în campaniile de vaccinare în Uniunea Europeană, deci şi în România.

JCS-Alexandra Gorghiu