Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Poliția județului atrage atenția că folosirea ATV-urilor nu este o joacă, după ce în minivacanță un copil de doar 11 ani s-ar fi urcat pe un asemenea vehicul neînmatriculat, fără să aibă dreptul de a-l conduce!

Polițiștii Biroului Rutier Reșița efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere, modificarea stării locului accidentului fără acordul echipei de cercetare la fața locului și conducerea unui vehicul neînmatriculat. (…) Un minor de 11 ani ar fi condus, pe strada Pogăniciului din Țerova, un ATV neînmatriculat în circulație, iar, la un moment dat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, pasagerul de pe ATV, un alt minor, de 12 ani, dezechilibrându-se și căzând pe partea carosabilă. După accident, tatăl minorului de 11 ani, care i-ar fi încredințat acestuia autovehiculul pentru a-l conduce, ar fi mutat ATV- ul de la locul accidentului, în curtea imobilului de domiciliu. Minorul de 11 ani nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, stabilindu-se că nu consumase băuturi alcoolice. Celălalt minor a fost transportat la spital unde i-au fost acordate îngrijiri medicale, fiind rănit ușor, fără a rămâne internat.“, informează Poliția județului.

Potrivit oamenilor legii, „pentru a conduce un ATV pe drumurile publice, în funcție de categoria și specificațiile tehnice ale acestui tip de autovehicule, este necesară deținerea unui permis de conducere categoria B1 sau B, care se poate obține începând de la vârsta de 16, respectiv 18 ani. Iar ATV-urile care nu se pot omologa nu au acces pe drumurile publice!“

JCS-A.M.