Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – După ani de zile în care au avut sediul lângă aeroport, într-o locație nu atât de primitoare pe cât și-ar fi dorit, jandarmii caransebeșeni s-au mutat. Undeva mai în centru, într-o clădire aflată la polul opus al condițiilor față de cocioabele de la aeroport!

Și unde altundeva puteau să ajungă jandarmii decât alături de alți oameni ai legii. Mai exact, în clădirea în care își are sediul Serviciul Român de Informații, situată chiar lângă sediul Poliției Municipale Caransebeș. „Am mutat Jandarmeria din niște anexe de la aeroport, în sediul SRI de lângă Poliția Municipiului Caransebeș. Dincolo de a le schimba mașinile și armamentul din anii ’70, de a-i dota și moderniza, angajații ministerului trebuie să lucreze în condiții normale, civilizate și de siguranță. Sunt foarte multe de făcut în acest minister, dar… pas cu pas le rezolvăm pe toate și vom face reforma întregului sistem”, ne-a precizat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Șeful jandarmilor cărășeni, col. Alexandru Tobă, salută receptivitatea cu care MAI și Serviciul Român de Informații vin pentru eficientizarea activităților desfășurate de jandarmi. După structura de jandarmerie montană care va deservi zona Muntele Mic, înființată prin ordin al ministrului Vela, cei 50 de jandarmi ai Detașamentului Caransebeș vor avea sediul într-o locație care să le asigure, în sfârșit, condiții decente pentru desfășurarea activităților. La fel ca și cei din Reșița, unde se pregătește un alt spațiu modernizat pentru jandarmi. „Recent a fost demarat un proiect investițional al IJJCS, prin care sediul din reședința de județ să fie modernizat, astfel încât aproximativ 100 de jandarmi să fie relocați în reședința de bază, permițând colegilor polițiști o redimensionare a spațiilor din imobilul IPJ. Da, în mod cert, ceva se întâmplă și cu structurile care veghează la ordinea publica a comunității noastre. Iar acest ceva este în mod categoric făcut de cineva care cunoaște foarte bine nevoile acestei comunități și face în mod practic ceva… nu doar declarativ ca până nu demult!”, a concluzionat șeful jandarmilor cărășeni.

JCS-Nina Curița

2 Comments

  1. Aeroportul trebuie urgent reactivat, dacă vrem să facem ceva pentru infrastructura, care va atrage dezvoltarea Banatului Montan!

    • daca reuseste cineva sa re-activeze Aeroportul din Caransebes apoi se poate ocupa si de aeroportul din Arad perfect functional care nu opereaza. Pe lista mai sunt cateva zeci de aeroporturi.

Adaugă comentariu