Derby banatean la fotbal american, pe stadionul Gloria - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Primul meci de fotbal american la Reşiţa va avea loc sâmbătă, 15 noiembrie 2014, de la ora 13.00, pe stadionul Gloria, între echipele Reşița Locomotives şi Timişoara 89ers.

Echipa reşiţeană, pregătită de antrenorul-jucător Raul Siladi, a apărut în peisajul sportiv în data de 17 octombrie 2012, atunci când a avut loc şi prima întâlnire pentru recrutarea jucătorilor, întâlnire la care au participat 12 tineri amatori de fotbal american. Au urmat alte recrutări şi încet, încet, lotul s-a mărit şi au început antrenamentele tehnico-tactice. Pentru că acesta nu era suficient de numeros s-a luat hotărârea ca sportivii reşiţeni să joace în cadrul echipei Timişoara 89ers, echipă la care Raul Siladi juca de ceva vreme şi împreună cu care au ajuns, pentru doi ani consecutivi, 2013 şi 2014, până în finala Campionatului Naţional de Fotbal American RoBowl.

Pentru sezonul 2015 conducerea echipei Reşiţa Locomotives a hotărât să se separe de echipa din Timişoara şi să se înscrie independent în campionat. Au urmat noi selecţii, a fost completat lotul şi au continuat pregătirile. Reşiţa Locomotives a trecut şi peste primul test oficial. A învins în deplasare, în primul meci disputat sub culorile proprii, echipa Bucharest Warriors cu scorul de 6-0, iar acum se pregăteşte pentru primul joc în faţa reşiţenilor. Confruntare la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi iubitori de sport, fiindcă vor avea parte de un spectacol inedit, iar intrarea este liberă.