Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Chiar fără avocați plătiți din banii județului – pentru că noua majoritate din Consiliul Județean i-a respins acest drept – Romeo Dunca a câștigat în primă fază procesul, iar Alina Stancovici își păstrează calitatea de „fost“ manager al Spitalului Județean!

Epopeea aproape interminabilă a managementului revocat și repus pe poziție de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița este pe cale să ajungă la punctul final.
Chiar dacă soluția judecătorilor cărășeni nu este una definitivă, putând fi atacată cu recurs, Tribunalul Caraș-Severin a decis, luni, 16 octombrie, că „respinge cererea de suspendare executare act administrativ formulată de reclamanta Stancovici Simona-Alina-Zora, în contradictoriu cu pârâtul președintele Consiliului Județean Caraș-Severin și intervenientul accesoriu Asociația «Uniți Reușim», ca inadmisibilă. Admite cererea de intervenție accesorie formulată de Asociația «Uniți Reușim». Ia act că reclamanta își rezervă dreptul de a solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Caraș-Severin.

Amintim faptul că Asociația „Uniți Reușim“, a cărei figură marcantă este Lili Gherle, a reunit societatea civilă și diferite instituții de sub subordinea MAI în efortul de a schimba în bine condițiile din Spitalul Județean, consolidând o altfel de imagine pentru ceea ce se cunoaște la nivel național drept unul dintre „spitalele groazei“.

Pe rolul Tribunalului Caraș-Severin se mai află un dosar, privind anularea deciziei prin care Stancovici a fost demisă de la conducerea Spitalului Județean de Urgență Reșița, astăzi fiind vorba doar despre suspendare, însă acesta are termen undeva la începutul lunii decembrie.

JCS-A.M.