De patru ani, la rândul asfaltării - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Nemulțumirea adusă la cunoștința primarului Reșiței, Ioan Popa, de locuitorii străzilor Rândul II și Ceretului vizează starea precară a celor două străzi!

Problema se află în atenția primăriei din 2018, de când oamenii își așteaptă rândul pentru ca și pe strada lor să se aștearnă asfaltul, căci soarele răsare liniștit peste gropile din drum. Oamenii vor ca măcar o soluție temporară să se găsească pentru a putea ieși din izolarea de restul urbei.

Ultimul document scris, eliberat de primărie în 2 august 2018, înștiința oamenii că trebuie să aștepte… pentru că autoritatea publică urma să realizeze un studiu de fezabilitate vizavi de asfaltarea drumurilor și amenajarea zonei din fonduri publice. Lucru care nu s-a întâmplat nici până în 2022. Însă cele două tronsoane de 473 m, respectiv 80 m, au continuat să se deterioreze.

„Dacă Rândul II nu se poate asfalta, măcar piatră cubică să se pună”, a solicitat unul dintre cei patru localnici prezenți la ședința de consiliu local de marți, 29 martie. Cât despre strada Ceretului, nu se poate circula, ambulanța nu poate intra, iar pe timp de iarnă oamenii sunt izolați de oraș. „Măcar la intersecție să se pună ceva, zgură sau balastru, ca să putem urca”, solicita un alt localnic. La nemulțumirile lor, au subscris alți 40 de cetățeni, numele tuturor fiind trecute pe un tabel pe care cei patru l-am înaintat autorităților locale.

Răspunzând cetățenilor, primarul Ioan Popa a exclus varianta asfaltării celor două străzi. „Avem 326 de străzi în oraș care însumează 250 km. Dacă am vrea să asfaltăm toate străzile din oraș, pe două straturi de 6+4 cm de asfalt, ar însemna cam 50 de milioane de euro. Bugetul de investiții al orașului este de 3-4 milioane de euro pe an. Adică ar trebui mai bine de 15 ani. Eu cunosc situația străzilor din oraș și fac tot ce se poate”, a răspuns Popa.

Primarul însă a dat asigurări cetățenilor că se va deplasa la fața locului pentru a identifica o altă soluție pentru cele două străzi.

JCS-Ionel Ivașcu